Renato Usatîi: „Igor Dodon pregătește un scenariu capcană pentru Maia Sandu”. Când Ion Chicu și-ar putea da demisia

Autor: , in Actualitate / Politic / 8 decembrie, 2020, 10:34

Liderul Partidului Nostru (PN) și primarul de Bălți, Renato Usatîi, susține că Igor Dodon pregătește un scenariu capcană pentru președinta aleasă Maia Sandu, sugerând că scopul este de a o denigra. Usatîi afirmă că „Dodon este persoană de buzunar a mai multor persoane din Rusia”.

Renato Usatîi a declarat în cadrul unei emisiuni de la TV8 că în timpul apropiat, premierul Ion Chicu își va da demisia, iar Igor Dodon și PSRM vor susține un Guvern propus de Maia Sandu.

„La noi țara arde. Pe mine mă interesează ce e cu Guvernul Chicu care în curând demisionează. Peste câteva zile se vor întâmpla mai multe evenimente. Dodon a început a comunica cu cineva și din exterior. Doamnei Maia Sandu i se va pune condiția să-și prezinte Guvernul și PSRM îl va susține și îl va vota. Este o capcană pentru Maia Sandu „să o îngroape”, că altfel nu pot aprecia”, a declarat Usatîi.

Scopul primordial al acestui scenariu este denigrarea imaginii Maiei Sandu și a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din care face parte în prezent, sugerează primarul de Bălți.

„Dodon vrea cât mai repede să scape de Chicu. De ce? Ecercițiul e simplu. Asta pentru că tot ce se va întâmpla în următoarele 3 luni să fie pus pe capul lui Maia Sandu și astfel să-i distrugă din rating până la alegerile parlamentare anticipate”, a argumentat liderul Partidului Nostru.

În acest context, Renato Usatîii afirmă că „Maia Sandu nu crede că până de Revelion va accepta să fie instalat un nou Guvern, dar ppoate va veni cu specialiști buni și va accepta, dar poate se bucură că va avea susținerea și va veni cu un Guvern, nu știu”.

Amintim că, deși i s-a cerut demisia în cadrul protestului de duminică, din Piața Marii Adunări Naționale, acest lucru fiind solicitat inclusiv de președintele ales Maia Sandu, premierul Ion Chicu nu ia deocamdată în calcul această variantă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X