Siegfried Mureșan, despre ultimele evenimente de la Chișinău: Cerem să fie respectată legea și voința oamenilor

Autor: , in Actualitate / Externe / Politic / 8 decembrie, 2020, 15:52 Etichete: ,

Președintele delegației Parlamentului European în Comitetul de Asociere Uniunea Europeană –  R. Moldova, Siegfried Mureșan, dezaprobă ultimele evenimente politice care s-au petrecut la Chișinău și cere Parlamentului Republicii Moldova să respecte legea și voința oamenilor exprimată la vot. 

„Noi, Parlamentul European, avem datoria să acționăm ori de câte ori există evoluții îngrijorătoare în Republica Moldova. Este inacceptabil votul majorității Parlamentului Republicii Moldova – controlată de președintele socialist încă în funcție, Igor Dodon – prin care a fost transferat Serviciul de Informații și Securitate din subordinea președintelui Republicii Moldova, în subordinea Parlamentului”, a declarat Siegfried Mureșan, după ședința Delegației Parlamentului European pentru Relațiile cu Republica Moldova, la care a participat și președinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu.

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, Mureșan a scris că președintele în exercițiu Igor Dodon a pierdut alegerile, dar nu vrea să piardă prerogativele prezidențiale, așa că încearcă să le ia împreună cu el – „Într-o democrație, odată ce ai pierdut alegerile prezidențiale, trebuie să accepți transferul transparent de putere către succesorul tău”, a menționat europarlamentarul.  

În opinia sa, o astfel de decizie duce inevitabil la o scădere a încrederii instituțiilor europene în Parlamentul Republicii Moldova.

„Odată ce îți pierzi credibilitatea pe plan internațional ca instituție democratică, o vei câștiga înapoi foarte greu. Cerem membrilor Parlamentului Republicii Moldova să respecte legea și voința oamenilor exprimată la vot”, a punctat Mureșan. 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X