Suspendată de Curtea Constituțională, Legea SIS a fost promulgată de Igor Dodon

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 8 decembrie, 2020, 19:13 Etichete: , , , ,

Președintele în exercițiu Igor Dodon a semnat decretul de promulgare a Legii  privind Serviciul de Informații și Securitate, adoptate cu proteste și huiduieli în ședința din 3 decembrie a Legislativului. Șeful statului a semnat decretul în aceeași zi în care Curtea Constituțională a suspendat aceeași lege până la soluționarea în fond a cauzei. 

Legea contestată are ca efect excluderea competenței președintelui Republicii Moldova de a coordona activitatea Serviciului de Informații și Securitate și de a numi conducerea Serviciului și stabilește că activitatea Serviciului este supusă controlului parlamentar.

Atât legea, cât și decretul prezidențial, au fost publicate în monitorul oficial.

ZDG

Amintim că magistrații Curții Constituționale (CC) au suspendat, luni, 7 decembrie, legea votată de deputații PSRM și platforma parlamentară „Pentru Moldova” prin care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a trecut din subordinea Președinției în cea a Parlamentului. Astfel, acțiunea legii a fost suspendată până la soluționarea în fond a cauzei

Citește și: PAS a atacat la Curtea Constituțională legea prin care SIS a trecut în subordinea Parlamentului

Amintim că ședința de joi, 3 decembrie, a Legislativului s-a petrecut cu multă tensiune, proteste, îmbrânceli și fluierături. Deputații PSRM – Pentru Moldova au votat pe bandă rulantă mai multe proiecte controversate și activ contestate de opoziție, fără a fi examinate corespunzător de către parlamentari.

Printre acestea sunt proiectele bgetar-fiscale pentru anul 2021 și proiectul de transfer a SIS-ului de sub administrația Președinției în subordinea Parlamentului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X