Alte 13 gherete și-au găsit locul în Capitală, după o nouă rundă de licitații. Câte milioane au ajuns în bugetul municipalității

Autor: , in Economic / Social / 9 decembrie, 2020, 18:01 Etichete: ,

Astăzi s-a desfășurat cea de-a doua licitație deschisă pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant stradal pe teritoriul orașului, unde au fost adjudecate 13 locuri, în valoare totală de peste 31,8 milioane de lei, din cele 15 expuse la concurs, anunță Primăria Chișinău. 

Locurile de comerț sunt amplasate în parcurile din sectoarele capitalei, în preajma zonelor verzi și a lacurilor, precum și pe alei, inclusiv pe str. Melestiu, 11, strada Valea Trandafirilor, sectorul Botanica, bd. Mircea cel Bătrân, colț cu strada Profesor Ion Dumeniuk, bulevardul Mircea cel Bătrân, colț cu strada Igor Vieru, bulevardul Mircea cel Bătrân, colț cu strada P. Zadnipru, sectorul Ciocana, în Parcul „Mezon”, bulevardul Moscova, sectorul Râșcani etc.

Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani, iar cele mai multe locații de comerț obținute de agenții economici participanți în cadrul licitației de astăzi au ajuns în mediu la valoarea de 2,5 milioane de lei și mai mult.

Potrivit primarului, cele mai multe locuri de comerț obținute de agenții economici au ajuns în mediu la valoarea de 2 milioane de lei și mai mult, spune primarul, însă au fost și alte poziții obținute la prețul de circa 386 mii de lei sau chiar 3,86 milioane de lei. 

Următoarea licitaţie publică în acest sens se va desfăşura pe 15 ianuarie, 2021.

Banii vor fi redirecţionaţi pentru proiectele de infrastructură din capitală. 

„Primăria urmeaza sa incaseze peste 50 de milioane de lei din amplasarea a 24 de gherete la aceasta etapa”,  a scris Ion cban pe pagina sa de Facebook. 

Amintim că prima licitație de acest fel organizată în municipiul Chișinău s-a desfășurat la data de 2 decembrie, unde au fost adjudecate 11 amplasamente, în valoare de peste 20 milioane lei, din cele 15 expuse la concurs.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X