Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au decis miercuri, 9 decembrie, respingerea recursului depus de Igor Dodon prin care a cerut ca contracandidata sa în cursa prezidențială din 2020 să dezmintă unele afirmații făcute în cadrul unui briefing de presă. Astfel, instanța ierarhic superioară a menținut decizia Curții de Apel Chișinău prin care contestația a fost declarată inadmisibilă.

Igor Dodon intenționa ca instanța de judecată să o oblige pe Maia Sandu să vină cu dezmințiri.

„Dezmint afirmațiile expuse în cadrul emisiunii din 13 noiembrie 2020, precum că Igor Dodon este un hoț. Informația răspândită în cadrul briefing-ului este defăimătoare și lipsită de substract factologic”, este declarația pe care Igor Dodon voia să o facă publică Maia Sandu.

Cererea a fost depusă la 14 noiembrie la Judecătoria Chișinău, sediul Centru. La data de 3 decembrie, Curtea de Apel Chișinău a emis o încheiere prin care a declarat inadmisibilă acțiunea înaintată de Igor Dodon, pe motiv că acesta nu a adresat autorității publice competente o cerere prealabilă.

„Se respinge recursul depus de Igor Dodon, prin intermediul reprezentantuluicu drept de vot consultativ Nicolae Fomov.Se menţine încheierea din 3 decembrie 2020 a Curții de Apel Chișinău, în cauza de contencios administrativ, lacererea de chemare în judecată depusă de Igor Dodon împotriva Comisiei Electorale Centrale și Maiei Sandu cu privire laobligarea examinării afirmațiilor, recunoașterea ca fiind false, defăimătoare,calomnioase şi denigratoare declarațiile expuse în cadrul briefing-ului din 13 noiembrie 2020, precum și obligarea la dezmințirea informației defăimătoare”, se menționează în decizia CSJ.

Decizia este irevocabilă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here