Deputații nu se întrunesc în ședință săptămâna aceasta. Slusari: „Să aibă timp Șor și Dodon pentru târguri”. Reacția partidelor

Autor: , in Actualitate / Politic / 9 decembrie, 2020, 18:05

În această săptămână, ședința Parlamentului nu se va desfășura. Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a acuzat că deputații nu se întrunesc din motiv că „așa a decis coaliția Kroll-Bahamas (n.r: PSRM și Partidul Șor).

Reprezentanții Direcţiei generale comunicare și relații publice a Parlamentului au confirmat pentru COTIDIANUL că săptămâna curentă nu va fi ședința Legislativului: „Am fost anunțați de Secretariat. Nu cunoaștem motivul din care nu va avea loc ședința”.

„Coaliția Kroll-Bahamas a decis să nu avem săptămâna curentă ședința Parlamentului. Să aibă timp pentru următoarele târguri Dodon cu Șor. Nici pe președintele expirat și nici pe marele „kolhoznic” nu-i interesează că în agenda Parlamentului erau preconizate audieri ai ministrului Agriculturii pe subiectul ajutorului fermierilor, care iată că în premieră au ajuns cu tehnica în centrul Capitalei”, a anunțat vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

„Despre compensații și creșterea poverii fiscale nu vrea să discute cu agricultorii nici Guvernul, nici președintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe și nici fracțiunile din alianță. Oamenilor de la sate le-a ajuns cuțitul la os, dacă în plina iarnă ei au venit cu tractoarele la Chișinău. Însă Dodon nu-i vede, el este preocupat cum să dea mai repede foc țării”, a conchis Slusari.

Solicitată de COTIDIANUL, purtătoarea de cuvânt a PSRM, Irina Astahova, ne-a spus că se află la spital și nu poate discuta, astfel, va reveni ulterior cu o reacție. Până în momentul publicării acestui material, nu am primit nicio reacție.

Responsabila de relaţii cu presa a Partidului Şor, Alina Şargu, a declarat pentru COTIDIANUL că nu există nicio coaliție.

„Deputații fac declarații aberante la minut. Poziția noastră rămâne aceeași. Nu există coaliție în PSRM și Partidul Șor”, a declarat Șargu.

Vicepreședinta fracțiunii Partidului Șor, Violeta Ivanov, susține că unele partide și deputați din Legislativ recurg tot mai des la tehnici de manipulare și dezinformare, în speranța că vor putea consolida o parte a societății împotriva unor subiecte importante pentru țară.

„Cât de ipocrit trebuie să fii ca să te gândești în această situație destul de complicată la interese politice înguste? Care este motivul haosului pe care-l provocați, stimați colegi deputați și lideri de partide politice? De ce insistați cu o agendă care promovează falsuri, care dezinformează cetățenii și care divizează societatea?”, s-a întrebat Ivanov.

Amintim că, la data de 23 noiembrie, platforma parlamentară „Pentru Moldova”, formată din șase transfugi de la PDM și deputații Partidului Șor, a anunțat că la această etapă, nu va participa la o nouă coaliție. Aceștia au declarat că își doresc organizarea alegerilor parlamentare anticipate și menționează că „nu vom permite nimănui să folosească Platforma pentru intrigi și șantaj între partidele politice din Parlament”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X