(DOC) OT PDM din Drochia părăsește formațiunea. Filip: Alianța Dodon-Șor, alături de Nichiforciuc-Andronachi-Vâlcu, în acțiune

Autor: , in Actualitate / Politic / 9 decembrie, 2020, 21:36

Încă o ruptură din partidul condus de Pavel Filip. Organizația Teritorială a Partidului Democrat din Drochia anunță că părăsesc formațiunea și declară că achipa va fi neafiliată în toate organele elective. O declarație în acest sens a fost semnată astăzi, 9 decembrie, de conducerea organizației – președintele și vicepreședinții, președinții organizațiilor de tineret, femei și veterani, precum și de liderii organizațiilor primare, primari și consilieri raionali aleși pe listele PDM.

„Regretăm profund și exprimăm dezacordul hotărât în legătură cu evenimentele din ultimul an din cadrul PDM, care au dus la plecarea din partid și fracțiunea PD a majorității deputaților, părăsirea partidului de către mai multe organizații teritoriale ale PDM, precum și ieșirea opurtunistă și fără logică politică de la guvernare”, se menționează în declarație.

Amintim că mai mulți primari, consilieri raionali și activiști ai PDM din mai multe raioane ale țării au părăsit rândurile formațiunii, acuzându-l pe liderul democraților, Pavel Filip, de eșecurile partidului și i-au cerut demisia. Decizia acestora a fost motivată prin excluderea din partid a deputaților Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronache.

În reacție, Pavel Filip spunea că partidul pe care îl conduce se curăță, iar în spatele plecărilor ar sta Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc, cei doi fiind nemulțumiți de faptul că nu le-a reușit să implementeze anumite scheme ce ar duce la prejudicierea statului.

Amintim că, la 14 august curent Biroul Executiv al PDM a decis excluderea lui Vladimir Andronachi şi Eugeniu Nichiforciuc din formațiune. Decizia a fost motivată prin faptul că cei doi demult nu mai iau parte la şedinţele fracţiunii PDM în Parlament şi nici la acţiunile partidului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *