ULTIMA ORĂ! Maia Sandu a renunțat la calitatea de membră de partid și la funcția de președintă a formațiunii PAS

Autor: , in Actualitate / Politic / 9 decembrie, 2020, 22:40

Partidul Acțiune și Solidaritate anunță că astăzi, 9 decembrie, Maia Sandu, președinta aleasă a Republicii Moldova, a renunțat la calitatea de membră de partid și la funcția de președintă a formațiunii.

Conform legislației în vigoare, Președintele țării nu poate fi membru de partid.

Urmare a prevederilor statutare, funcția de președinte interimar al PAS a fost preluată de prim-vicepreședintele Igor Grosu, însă asta până la organizarea următorului Congres PAS, ce va avea loc în anul 2021.

De menționat că mâine, 10 decembrie, la ora 10.00, Curtea Constituțională va desfășura ședința privind validarea rezultatului alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Vezi și: CEC a validat rezultatele turului II al alegerilor prezidențiale

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. CEC a declarat valabile 1.633.621 de voturi din totalul de 1,65 de milioane exprimate. Pentru Maia Sandu au votat 943.006 de alegători (57,75%), iar Igor Dodon a acumulat 690.615 de sufragii (42,28%). Diferențe dintre cei doi este de peste 250 de mii de voturi, cea mai mare din istoria unui scrutin prezidențial în țara noastră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X