miercuri, decembrie 9, 2020


(VIDEO) Dodon, supărat pe Ceban după postarea cu „Chișinău, al doilea oraș românesc”: „Ion, ce-i cu tine?”

Autor: , in Actualitate Politic , - 08:34

Președintelui în exercițiu Igor Dodon nu i-a plăcut remarca primarului Ion Ceban, care a făcut o postare pe rețelele de socializare în cadrul căreia a remarcat faptul că Chișinăul este al doilea oraș din spațiul etnic românesc după numărul de populație și suprafață.

Întrebat în cadrul unei emisuni de la postul N4 cum comentează această declarație a lui Ceban, Dodon a recunoscut că i-a cerut explicații primarului capitalei.

„L-am întrebat pe domnul primar general: Ion, ce-i cu tine? A spus că a fost o interpretare, ceva greșit. Eu consider că noi suntem moldoveni, ca să răspund la întrebarea dumitale. O să-l invitați și o să-l întrebați”, a declarat Igor Dodon.

Primarul capitalei Ion Ceban a surprins, acum două săptămâni, rețelele de socializare printr-un comentariu pe pagina sa de Telegram. Ceban a precizat că, în prezent, Chișinăul este al doilea oraș din spațiul românesc raportat la  populație și suprafață.

„Chişinăul este în prezent al doilea oraş ca suprafață populaţie din zona etnică românească, aflându-se doar în spatele Bucureștiului”, se arată în postarea lui Ceban, distribuită ulterior intens pe rețelele de socializare.

Comentariul lui Ceban a trezit mirare și o serie de ironii în reacțiile pe Facebook, în condițiile în care primarul a fost ales pe listele PSRM, partid cunoscut pentru vectorul pro-rus.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *