(DOC) PSRM a pierdut la Curtea de Apel procesul impotriva RISE Moldova, pentru investigația „Banii lui Dodon din Bahamas”

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 10 decembrie, 2020, 13:41 Etichete: , , ,

La patru ani de la intentare, Partidul Socialiștilor (PSRM) pierde la Curtea de Apel în procesul împotriva RISE Moldova, după publicarea investigației „Banii lui Dodon din Bahamas”. Un anunț în acest sens a fost făcut de jurnaliștii RISE joi, 10 decembrie. 

PSRM a mers în instanță împotriva RISE Moldova, după publicarea, în septembrie 2016, a investigației „Banii lui Dodon din Bahamas”, anchetă care îl viza pe candidatul la prezidențiale Igor Dodon la alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016.

Ulterior, la 4 noiembrie 2016, cu câteva zile înaintea turului II al alegerilor prezidențiale, PSRM – condus de Igor Dodon – a acționat RISE Moldova în judecată.

În judecată s-a adresat și Exclusiv Media SRL, compania deputatului PSRM Corneliu Furculiță, dar și firma care a angajat-o pe soția lui Igor Dodon.

În dosarul cu PSRM, RISE Moldova a mers la CtEDO pentru a apăra libertatea de exprimare în cazul investigației: Banii lui Dodon din Bahamas. După acest pas, agentul guvernamental a solicitat Curții de Apel Chișinău să revizuiască decizia prin care magistrații moldoveni au admis, parțial, cererea socialiștilor.

Ancheta „Banii lui Dodon din Bahamas” poate fi citită aici.

RISE Moldova

Solicitat de Cotidianul, deputatul PSRM Vasile Bolea, a declarat că nu este la curent cu decizia instanței priivind procesul sus-menționat, însă ne-a spus că „cel mai probabil” PSRM va ataca decizia în instanța ierarhic superioară.

Amintim că în luna martie a anului curent, RISE Moldova a câștigat în prima instanță, procesul cu Exclusiv Media, compania omului de încredere a președintelui Igor Dodon, Corneliu Furculiță, prin care au trecut banii socialiștilor din Bahamas la sponsorii de partid. Procesul în prima instanță a fost câștigat după mai mult de trei ani de judecată.

Ciștește și: Dosarul Bahamas. Reniță: Avem și alte probe care demonstrează ilegalitățile socialiștilor. ANI și Procuratura s-au angajat într-un ping-pong politic

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X