Mesajul lui Igor Dodon, după ce CC a validat mandatul de președintă al Maiei Sandu

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 10 decembrie, 2020, 16:19

Igor Dodon și-a felicitat contracandidata care l-a învins la alegerile prezidențiale, la scurt timp după ce Curtea Constituțională a validat mandatul de președinte al țării. Acesta a afirmat că „suntem pregătiți să purtăm discuții în acest sens și să identificăm împreună cu PAS data cea mai potrivită de organizare a alegerilor anticipate, așa încât acestea să fie organizate legal, fără jocuri politicianiste și netransparente, fără să punem sub risc actul de guvernare și sănătatea cetățenilor”.

Adresez felicitări președintei alese Maia Sandu pentru validarea sa în funcție de către Curtea Constituțională. Îi urez succes și cât mai multe realizări în interesul cetățenilor, în interesul Republicii Moldova. Cetățenii au votat la ultimele alegeri masiv candidații care reprezintă PSRM și PAS, aproape în mod egal in interiorul țării, ceea ce înseamnă că aceste partide și liderii lor au primit principala responsabilitate politică în ceea ce privește viitorul Republicii Moldova”, se arată în mesajul lui Igor Dodon.

Dodon susține că „votul oamenilor a mai arătat și că celelalte partide au o credibilitate foarte redusă, a confirmat faptul că Parlamentul în forma actuală nu îi mai reprezintă pe cetățeni și trebuie dizolvat cât mai curând posibil.

„Președintele ales a fost mandatat de cetățeni să rezolve atât problemele pe care le-a identificat ca prioritare în programul său electoral, cât și să își asume responsabilitatea gestionării guvernării în criza pandemică până la organizarea anticipatelor. Eu și PSRM vom respecta votul cetățenilor și vom susține demersurile președintelui ales privind dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate. Vom sprijini de asemenea preluarea de către președintele ales și partidul său a responsabilității privind situația din țară, conform angajamentelor asumate politic de doamna Maia Sandu”, a adăugat președintele în exercițiu.

Suntem pregătiți să purtăm discuții în acest sens și să identificăm împreună cu PAS data cea mai potrivită de organizare a alegerilor anticipate, așa încât acestea să fie organizate legal, fără jocuri politicianiste și netransparente, fără să punem sub risc actul de guvernare și sănătatea cetățenilor. În ceea ce mă privește, după încheierea mandatului de președinte după 24 decembrie, urmează să activez în spiritul votului pe care mi l-au oferit cei 700 de mii de cetățeni la ultimele alegeri, să muncesc pentru ca viața lor să fie mai bună, să am grijă ca promisiunile făcute în campania electorală să devină realitate. Împreună cu PSRM vom fi mai activi ca oricând și cu siguranță rolul nostru pe scena politică va fi unul decisiv în perioada care urmează”, a conchis Dodon.

Vezi și: Curtea Constituțională a validat mandatul de președintă al Maiei Sandu (VIDEO)

Amintim că CC a validat rezultatele alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, joi, 10 decembrie. Ceremonia de învestitură în funcția de președintă va avea loc pe 24 decembrie 2020, la Palatul Republicii. Maia Sandu a precizat că din cauza pandemiei, evenimentul va fi unul restrâns.

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. CEC a declarat valabile 1.633.621 de voturi din totalul de 1,65 de milioane exprimate. Pentru Maia Sandu au votat 943.006 de alegători (57,72%), iar Igor Dodon a acumulat 690.615 de sufragii (42,28%). Diferențe dintre cei doi este de peste 250 de mii de voturi, cea mai mare din istoria unui scrutin prezidențial în țara noastră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X