Ministrul de Externe, telefonat de un înalt oficial de la Washington. Stadionul Republican și problema transnistreană, printre subiectele discutate

Autor: , in Actualitate / Externe / Politic / 10 decembrie, 2020, 15:04 Etichete: , , ,

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Aureliu Ciocoi a avut joi, 10 decembrie, o discuție telefonică cu ambasadorul Philip T. Reeker, oficial de rang înalt responsabil pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat al SUA. Printre subiectele abordate de Reeker s-a regăsit și abrogarea legislației ce autoriza vânzarea terenului fostului Stadion Republican către Statele Unite pentru construirea unui nou complex al misiunii diplomatice.

Ministrul de Externe Aureliu Ciocoi „a luat act de îngrijorările comunicate de Guvernul SUA în contextul recentelor acțiuni din Parlamentul Republicii Moldova cu referire la abrogarea legislației ce autoriza vânzarea terenului fostului Stadion Republican către Statele Unite pentru construirea unui nou complex al misiunii diplomatice”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

De asemenea, oficialii au vorbit și despre reglementarea conflictului transnistrean. În acest sens, șeful diplomației moldovene a accentuat importanța formatului de negocieri „5+2” și necesitatea organizării unei reuniuni în formatul respectiv, axată pe rezultate, cât mai curând posibil în anul 2021.

Folosind prilejul convorbirii, ministrul Aureliu Ciocoi a reiterat părții americane aprecierea autorităților de la Chișinău pentru asistența valoroasă acordată țării noastre în eforturile Guvernului Republicii Moldova pentru modernizare dar și combaterea răspândirii pandemiei COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X