Președintele interimar OT Edineț, exclus din PDM „pentru acțiuni împotriva partidului și echipei”

Autor: , in Actualitate / Politic / 10 decembrie, 2020, 17:46

Partidul Democrat din Moldova (PDM) anunță că președintele interimar Organizației Teritoriale Edineț Igor Nepeivoda a fost exclus astăzi, 10 decembrie, cu votul unanim al membrilor Biroului Executiv și în urma consultărilor cu echipa locală, din formațiune pentru acțiuni împotriva partidului și echipei.

„Prin minciună și înșelăciune, Nepeivoda a încercat să-i impună pe membrii organizației teritoriale să semneze o declarație mincinoasă împotriva PDM. Colegii noștri din teritoriu sunt revoltați de acțiunile lui Nepeivoda, care slujește intereselor PSRM-șor, în virtutea angajamentelor pe care le are față de aceștia. În PDM nu este loc de trădători și oportuniști. PDM face altfel de politică”, anunță PDM într-un comunicat de presă.

PDM/Facebook

Amintim că miercuri, 9 decembrie, Organizația Teritorială a Partidului Democrat din Drochia a anunțat că părăsește formațiunea și declară că achipa va fi neafiliată în toate organele elective.

Vezi și: OT PDM din Drochia părăsește formațiunea. Filip: Alianța Dodon-Șor, alături de Nichiforciuc-Andronachi-Vâlcu, în acțiune

Mai mulți primari, consilieri raionali și activiști ai PDM din mai multe raioane ale țării au părăsit rândurile formațiunii, acuzându-l pe liderul democraților, Pavel Filip, de eșecurile partidului și i-au cerut demisia. Decizia acestora a fost motivată prin excluderea din partid a deputaților Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronache.

În reacție, Pavel Filip spunea că partidul pe care îl conduce se curăță, iar în spatele plecărilor ar sta Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc, cei doi fiind nemulțumiți de faptul că nu le-a reușit să implementeze anumite scheme ce ar duce la prejudicierea statului.

Amintim că, la 14 august curent Biroul Executiv al PDM a decis excluderea lui Vladimir Andronachi şi Eugeniu Nichiforciuc din formațiune. Decizia a fost motivată prin faptul că cei doi demult nu mai iau parte la şedinţele fracţiunii PDM în Parlament şi nici la acţiunile partidului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *