Slusari, după validarea mandatului de președinte: Doamna Sandu ar trebui să depună imediat jurămăntul, iar Chicu să demisioneze

Autor: , in Politic / Prezidențiale 2020 / 10 decembrie, 2020, 16:07

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandr Slusari, susține că după ce Curtea Constituțională (CC) a validat rezultatulele alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu ar trebui să depună imediat jurămăntul, iar prim-ministrul Ion Chicu să plece în demisie. 

„De azi avem un alt Președinte cu acte în regulă. Știu că sunt diferite păreri ale juriștilor, dar eu rămăn pe poziția că doamna Sandu ar trebui să depună imediat jurămăntul, iar Chicu să demisioneze. Solemnitatea ceremoniei mai puțin acum contează. Nu înțeleg nici eu, nici marea majoritate a populației de ce Igor Dodon mai trebuie încă două săptămâni să intoxice oficial spațiul politic. Pănă la 24 decembrie dănsul poate să văndă toata țara pe bucăți și pe culioace”, a declarat Slusari.

Vezi și: Curtea Constituțională a validat mandatul de președintă al Maiei Sandu (VIDEO)

Amintim că CC a validat rezultatele alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, joi, 10 decembrie. Ceremonia de învestitură în funcția de președintă va avea loc pe 24 decembrie 2020, la Palatul Republicii. Maia Sandu a precizat că din cauza pandemiei, evenimentul va fi unul restrâns.

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. CEC a declarat valabile 1.633.621 de voturi din totalul de 1,65 de milioane exprimate. Pentru Maia Sandu au votat 943.006 de alegători (57,72%), iar Igor Dodon a acumulat 690.615 de sufragii (42,28%). Diferențe dintre cei doi este de peste 250 de mii de voturi, cea mai mare din istoria unui scrutin prezidențial în țara noastră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X