A cerut-o în căsătorie, apoi a impus-o să se prostituieze. Un tânăr din Chișinău riscă 15 ani de pușcărie pentru trafic de ființe umane

Autor: , in Actualitate / Social / 11 decembrie, 2020, 15:12 Etichete:

Un bărbat în vârstă de 28 de ani, riscă ani grei de pușcărie fiind suspectat de trafic de ființe umane. Acesta, a fost reținut de ofițerii Centrului pentru traficul de persoane în luna septembrie curent, ca urmare a unei informații operative.

Potrivit Poliției, în 2018, suspectul a identificat o femeie din raionul Briceni, în vârstă de 27 de ani, cu care a inițiat o relație de prietenie, iar după trei luni i-a propus să formeze o familie. Femeia avea la întreținere un copil de un an, astfel, inculpatul a convins-o că asta nu e problemă și că vor forma un cuplu fericit.

Oamenii legii menționează că de la început acesta urmărea scopul exploatării sexuale comerciale a femeii.

Victima a acceptat și a venit în Capitală, unde suspectul a asigurat-o că a închiriat un apartament și dispune de un serviciul bine plătit și poate să asigure întreținerea materială a familiei.

Mai mult, acesta i-a făcut cunoștință victimei cu mama sa. După aproximativ două săptămâni de concubinaj, i-a spus femeii că i-a găsit o activitate care o să-i aducă un venit.

Astfel, bărbatul, amenințând-o că o bate atât pe ea, cât și pe copilul acesteia, a determinat-o să presteze servicii sexuale sub patronajul său. 

Potrivit Poliției, victima a fost exploatată sexual în perioada septembrie 2018 – mai 2019. De asemenea, pentru ca victima să fie sub un control mai riguros, inculpatul îi lua copilul în timpul zilei, iar seara îi permitea să stea cu el doar 2-3 ore, după care se izola cu copilul într-o odaie din apartamentul închiriat sau pleca la plimbare, pentru ca femeia să presteze servicii sexuale.

Audiată de polițiști, victima a declarat că era nevoită zilnic să întrețină relații sexuale, iar banii acumulați îi dădea concubinului, rămânând cu 200 – 400 de lei pe săptămână.

Din „afacere”, bărbatul încasa zilnic între 2.000 și 3.000 de lei de la victimă. Mai mult, pentru a evita apariția suspiciunilor din partea vecinilor, odată la două săptămâni schimba apartamentul.

Ofițerii Centrului pentru traficul de persoane a INI împreună cu procurorii PCCOCS au finalizat urmărirea penală în cadrul cauzei penale, aceasta fiind expediată în instanța de Judecată. La moment inculpatul se află în detenție, iar în cazul în care vina acestuia v-a fi demonstrată acesta riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X