Captura de 1.5 milioane de euro: Dulgher, scos de sub urmărire penală. PCCOCS: Nu are nicio legătură cu banii

Autor: , in Actualitate / Social / 11 decembrie, 2020, 16:06

Tânărul moldovean Adriano Dulgher, stabilit cu traiul în Marea Britanie, care în luna mai curent a apărut în spațiul public și s-a declarat proprietarul celor 1,5 milioane de euro ascunși într-un tir și capturați de vameși, în timp ce vehicului venea din România și intenționa să intre în R Moldova, a fost scos de sub urmărire penală. Informația a fost confirmată pentru ZdG de către procurorul-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Ion Caracuian.

Procurorul-șef al PCCOCS a declarat că omul de afaceri a fost scos de sub urmărire penală din lipsă de probe. În context, responsabilii din cadrul PCCOSC ne-au confirmat că banii nu-i aparțin lui Dulgher și că el nu are nicio legătură cu captura de la vama Leușeni.

„Am confirmat că procurorii au dispus scoaterea de sub urmărire penală a numitului din lipsa de probe, iar investigațiile continua, inclusiv pe toate versiunile identificate”, a comunicat Ion Caracuian pentru ZdG.

Vezi și: (VIDEO) Alături de cine a fost surprins moldoveanul care spune că îi aparțin pungile cu bani, descoperite la vama Leușeni

Într-o declarație făcută pentru Ziarul Național, șeful PCCOCS a menționat că Dulgher nu poate fi tras la răspundere pentru declarațiile false pe care le-a făcut în legătură cu banii capturați. Tot aici, Ion Caracuian a menționat că dosarul șoferului de tir este examinat în instanța de judecată și, deocamdată, nu exista alte persoane bănuite.

Serviciul Vamal a depistat la 18 aprilie, la intrarea în punctul vamal Leușeni, într-un TIR de marca Mercedes, pachete pline cu valută nedeclarată. Conform procedurilor, TIR-ul, care venea din România și intenționa să intre în R. Moldova, a fost supus verificărilor, iar în timpul controlului de rigoare, vameșii au depistat în cabina șoferului mai multe pachete și cutii cu bancnote de 20 și 50 de euro, nedeclarați. În total, vameșii au depistat peste 1,5 milioane de euro ascunși în tir.

Citește și: „Cei peste 1,5 milioane de euro confiscați îmi aparțin”. Un moldovean vrea banii, declarând că nu a reușit să-i declare. Reacția PCCOCS

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X