După ce Maia Sandu va fi învestită în funcție, Igor Dodon spune că probabil va pleca la Moscova (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / 11 decembrie, 2020, 15:03

În seara de 24 decembrie, după ce Maia Sandu va fi învestită în funcția de președintă a Republicii Moldova, Igor Dodon ar putea pleca la Moscova, împreună cu alți socialiști.

Dodon a anunțat în cadrul vlogului său că pe data de 25 decembrie are planificate mai multe întrevederi, însă a refuzat să ofere detalii.

„Pe 25 decembrie, cel mai probabil voi fi la Moscova. După inaugurarea noului președinte la care am anumite angajamente, trebuie să o întâlnesc pe Maia Sandu în această clădire (n.r: Președinție), seara, cel mai probabil, pe 24 voi pleca la Moscova”, a declarat Dodon.

Unde va avea loc ceremonia de învestire a Maiei Sandu: „Din cauza pandemiei, evenimentul va fi restrâns” (VIDEO)

Igor Dodon susține că „întrevederile de la Moscova sunt foarte importante”.

„Nu o să ofer detalii acum, înainte de a pleca din funcția de șef de stat voi anunța. Dar, sunt întrevederi foarte importante. Mergem cu un grup de colegi din conducerea Partidului Socialiștilor. De aceea, pe 25 decembrie voi fi la Moscova”, a menționat președintele în exercițiu.

Vezi și: Mesajul lui Igor Dodon, după ce CC a validat mandatul de președintă al Maiei Sandu

Citește și: Curtea Constituțională a validat mandatul de președintă al Maiei Sandu (VIDEO)

Amintim că CC a validat rezultatele alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, joi, 10 decembrie. Ceremonia de învestitură în funcția de președintă va avea loc pe 24 decembrie 2020, la Palatul Republicii. Maia Sandu a precizat că din cauza pandemiei, evenimentul va fi unul restrâns.

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. CEC a declarat valabile 1.633.621 de voturi din totalul de 1,65 de milioane exprimate. Pentru Maia Sandu au votat 943.006 de alegători (57,72%), iar Igor Dodon a acumulat 690.615 de sufragii (42,28%). Diferențe dintre cei doi este de peste 250 de mii de voturi, cea mai mare din istoria unui scrutin prezidențial în țara noastră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X