George Simion: „Rușii nu înţeleg decât dacă le dai una peste bot”. Reacția Ambasadei Rusiei

Autor: , in Actualitate / Externe / 11 decembrie, 2020, 17:40

Ambasada Rusiei a reacţionat vineri, 11 decembrie, la atacurile liderului AUR (Alianța pentru Unirea Românilor), George Simion, care afirma că ruşii „sunt un popor civilizat mai târziu” sau că „nu înţeleg decât dacă le dai una peste bot”. Reprezentanţii Ambasadei Rusiei la Bucureşti au explicat într-o reacţie pentru Libertatea că „este imposibil să nu fie remarcată ignoranţa istorică flagrantă a personajului”.

„Ambasadorul nu consideră potrivit să comenteze toate declaraţiile private provocatoare şi opiniile preconcepute ale unor persoane, care chiar intrând în marea politică, nu ştiu ce este cultura politică.

Rusia urmăreşte, în mod consecvent, strategia de neingerinţă în afacerile interne ale altor ţări şi îşi demonstrează disponibilitatea de a menţine o relaţie bazată pe drepturi egale”, a precizat Ambasada Rusiei la Bucureşti”, într-o reacţie pentru ziarul Libertatea.

„Totodată, Serviciul de Presă al Ambasadei constată că este imposibil să nu fie remarcată ignoranţa istorică flagrantă a personajului menţionat, sau obsesia lui patologică de a falsifica istoria relaţiilor ruso-române.

Astfel de abordare contrazice şi faptele istorice incontestabile.

Ambasada Rusiei mai aminteşte de tratatul de prietenie şi cooperare între România şi Rusia, semnat în 2003 de către Ion Iliescu şi Vladimir Putin.

„Înainte de a aduce acuzaţii neîntemeiate la adresa Rusiei şi a conducerii sale, îi propunem acestui personaj să citească în timpul liber textul acestui document”, mai spune ambasada.

Într-un interviu acordat pentru Libertatea, George Simion afirma că România trebuie „să se lupte” cu Moscova şi că poporul rus este „un popor civilizat mai târziu”.

„Trebuie să condiţionăm fiecare sprijin acordat peste Prut de primirea unor pachete de acţiuni, pe care statul român să le controleze în firmele de stat de acolo. Trebuie să fim implicaţi economic, chiar dacă asta va atrage o opoziţie din partea Moscovei. La război ca la război! Trebuie să ne luptăm cu Moscova! Din păcate, ruşii sunt un popor civilizat mai târziu. Ei nu înţeleg decât dacă le dai una peste bot”, a spus Simion.

Anterior, Simion a declarat într-un interviu acordat pentru Hotnews că „Rusia este cel mai mare pericol pentru România ultimilor 200 de ani și că Vladimir Putin este un asasin”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X