Igor Dodon, despre captura de anabolizante: „Conducerea țării știa din timp”

Autor: , in Actualitate / Politic / 11 decembrie, 2020, 14:23 Etichete: ,

Președintele în exercițiu Igor Dodon afirmă că a fost informat din timp despre suspiciuni de trafic de anabolizante cu implicarea unui automobil diplomatic, iar operațiunea de reținere a mașinii ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, în care erau transportate cele aproximativ 360 de kilograme de „marfă”, a fost efectuată cu acordul său. 

„Conducerea de vârf a țării, eu personal și alți conducători au fost informați ceva timp în urmă câteva săptămâni, că sunt suspiciuni că transportul diplomatic care nu poate fi stopat și verificat, este utilizat pentru lucruri ilegale. Noi atunci am dat indicatii urgentă să verificăm toate destinațiile, că merg în est sau vest. Acest microbuz a fost oprit nu de alți grăniceri sau vameși și alte state, ci de ai noștri, moldoveni”, a declarat Igor Dodon în cadrul vlogului său „Igor Dodon răspunde”.

Șeful statului precizează că automobilele cu numere diplomatice pot fi stopate doar cu acceptul conducerii țării. 

„Aceasta a fost o operațiune despre care am știut și care a fost dusă cu bine până la capăt, cel puțin la această etapă. Cine este implicat și cum, evident sunt implicați cei care asigurau transportarea acestor mărfuri interzise. Este implicat fostul ambasador sau nu, se va expune Procuratura Generala. Eu nu sunt procuror. Toti acei care au fost implicați trebuie atrasi la raspundere. Vă asigur că vor răspunde în fata legii”, a mai adăugat Igor Dodon. 

Amintim că mai multe cutii cu anabolizante au fost depistate sâmbătă, 5 decembrie, în compartimentul pentru marfă al unui microbuz cu numere de înmatriculare arondate Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă. Șoferul a fost reținut.

Potrivit deputatului fracțiunii PAS, Lilian Carp, acest transport, timp de un an, a trecut vama de 17 ori: „Este certă implicarea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, dar și nemijlocit a Ambasadorului Andrei Neguța, care este acoperit de Igor Dodon”, a menționat Lilian Carp.

Luni, șoferul microbuzului a fost pus sub învinuire, anunță Procuratura Generală (PG).

Ulterior, MAEIE a confirmat că mașina corpului diplomatic al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, reținută pe 5 decembrie la postul vamal Palanca, în care au fost depistate cutii cu 360 de kilograme de anabolizante, se afla într-o misiune de serviciu.

În consecință, Andrei Neguța a fost rechemat din funcția de Ambasador în Federația Rusă și prin cumul, în Republicile Kazahstan, Tadjikistan și Kîrgîzstan. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X