Scrisoare deschisă către Igor Dodon. Deputat: Nu vă mai țineți cu dinții de scaun. Cu 1,4 milioane de lei am putea cumpăra 57 de aparate de respirație

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 11 decembrie, 2020, 12:58

Deputatul Platformei DA, Liviu Vovc, a adresat o scrisoare deschisă către președintele în exercițiu, Igor Dodon, întrebându-l „de ce se ține atât de mult de scaunul Președinției”, în contextul în care o zi a sa „costă cetățenii 100.000 de lei”, iar cu acești bani „ar putea fi cumpărate 57 de aparate de respirație care sunt extrem de necesare”.

Liviu Vovc se întreabă de ce Igor Dodon așteaptă încă două săptămâni, până la 24 decembrie, dacă Curtea Constituțională (CC) a a validat joi, 10 decembrie, rezultatele alegerilor din 15 noiembrie și mandatul președintei alese, Maia Sandu.

Vezi și: Mesajul lui Igor Dodon, după ce CC a validat mandatul de președintă al Maiei Sandu

Scrisoarea deschisă adresată președintelui în exercițiu, Igor Dodon:

„Stimate Igor Dodon,
După cum ați „dirijat” țara pe parcursul mandatului nu cred că meritați o adresare așa oficială, însă așa am fost educat să mă adresez. Vă îndemn să citiți acest mesaj ca unul adresat de către un simplu cetățean al acestei țări.
Recent cetățenii au ales un nou președinte, iar ieri mandatul i-a fost validat. Votul oamenilor a fost o reacție firească la cum a fost și este guvernată țara, când oamenii au văzut unde ne-ați adus dvs. și guvernul de buzunar al dvs. Asta a fost voința cetățenilor și apreciez că ați recunoscut înfrângerea.
Vreau însă să vă întreb un lucru: de ce este nevoie să mai așteptăm două săptămâni? Oare nu e de ajuns cât ați chinuit acest popor?
Știți bine că o zi a președintelui costă cetățenii 100.000 de lei. Aceasta ar însemna 1,4 milioane de lei pentru încă două săptămâni.
Cu acești bani am putea cumpăra 57 aparate de respirație care sunt extrem de necesare în criza pandemică în care ne aflăm. Cu acești bani am putea dota cu mobilier șase grădinițe. Am putea renova veceurile în cinci școli așa cum ați renovat veceul de la Hiliuți. Am mai putea face și multe alte lucruri.
Care e logica ca acești bani să fie aruncați în vânt? Văzând cum a fost guvernată țara patru ani înțelegem ambii că în aceste două săptămâni nu veți face schimbări semnificative pentru cetății Moldovei. Dacă scopul este să reușiți să mai împărțiți niște scheme cu cei ai lui Shor, înțelegeți foarte bine că orice ilegalitate va fi contestată și anulată.
La ce bun efortul dvs. în zadar și două săptămâni pierdute pentru țară. La ce bună irosirea a încă 1,4 milioane lei?
Cetățenii au arătat prin vot că își doresc schimbări. Nu vă mai țineți cu dinții de scaun. Plecați.
Lăsați-ne în legea noastră…
”, se arată în scrisoarea deschisă a deputatului Liviu Vovc, adresată lui Igor Dodon.

Contactată de COTIDIANUL, consiliera lui Igor Dodon, Carmena Lupei, nu a răspuns la apeluri pentru a putea solicita o reacție la această scrisoare.

Citește și:
Analist: Igor Dodon vrea să închidă cât mai zgomotos ușa la Președinție și să o pună pe Maia Sandu într-o situație cât mai dezavantajoasă

În martie 2020, Igor Dodon a anunțat că vor fi tăiate 3,5 milioane din cele 35 de milioane de lei planificate pentru întreținerea clădirii instituției, deplasări și alte cheltuieli.

În perioada 2017-2019, vizitele în străinătate ale președintelui Igor Dodon și ale angajaților Președinției au costat statul puțin peste cinci milioane de lei. O arată datele oferite de Aparatul Președintelui la solicitarea Agora, expediată la mijlocul lunii decembrie 2019.

Din informația expediată de Aparatul Președintelui, aflăm că anul 2018 a fost cel mai costisitor când vine vorba despre cheltuielile pentru deplasări externe. Aproape 300.000 de lei s-au cheltuit în exclusivitate pentru comoditățile președintelui Dodon, iar alți 1,73 de milioane de lei – pentru angajații Președinției care-l acompaniau pe președinte.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X