(VIDEO) Cum comentează Golovatiuc propunerea lui Dodon de a-l numi ambasador în Federația Rusă

Autor: , in Actualitate / Politic / 12 decembrie, 2020, 12:56 Etichete: , ,

Deși nu a ocupat nicio funcție în sfera diplomației, deputatul socialiștilor Vladimir Golovatiuc este propunerea Republicii Moldova pentru a fi ambasador în Federația Rusă, a anunțat, vineri, 11 decembrie, Igor Dodon, după ce Andrei Neguță a fost rechemat în urma scandalului cu anabolizante. Parlamentarul PSRM a declarat că deja a acceptat propunerea președintelui în exercițiu, menționând că încă nimic nu este bătut în cuie și rămâne de văzut dacă va ocupa fotoliul diplomatic.

Vezi și: Dodon a anunțat numele viitorului ambasador în Federația Rusă: Este un actual deputat

„Posibil voi fi ambasador. Eu cunosc foarte bine realitățile din Federația Rusă. Acolo am trăit aproximativ 13 ani. Cu ce este legată această propunere ca să fiu numit ambasador, eu nu știu, dar nici nu sunt foarte interesat. A fost propunerea din partea președintelui Igor Dodon și în actualele condiții am acceptat-o. Nu știu cum se va termina această istorie, dar pot menționa că în repetate rânduri am spus despre atribuțiile Ambasadei Republicii Moldova în străinătate”, a declarat Vladimir Golovatiuc în cadrul emisiunii „Пятница с Анатолием Голя” de la RTR Moldova.

Fiind întrebat dacă deține cetățenia Federației Ruse, socialistul a negat menționând că nici nu și-o dorește nici nu intenționează să și-o dobândească.

Golovatiuc este deputat din partea PSRM începând cu anul 2014. În prezent el este președinte al comisiei parlamentare Economie, buget şi finanţe.

Ambasadorul Andrei Neguța a fost retras în urma scandalului privind traficul de anabolizante cu o mașină ce aparținea misiunii diplomatice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X