Comisia politică externă și integrare europeană a avizat candidatura lui Vladimir Golovatiuc în funcția de ambasador în Federația Rusă

Autor: , in Politic / 14 decembrie, 2020, 17:11

Socialistul Vladimir Golovatiuc va fi Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă. Comisia politică externă și integrare europeană a avizat, în ședința de astăzi, 14 decembrie, candidatura sa în calitate de ambasador al Republicii Moldova.

Golovatiuc este deputat din partea PSRM începând cu anul 2014. În prezent el este președinte al comisiei parlamentare Economie, buget şi finanţe.

Vezi și: Cum comentează Golovatiuc propunerea lui Dodon de a-l numi ambasador în Federația Rusă

Ambasadorul Andrei Neguța a fost retras în urma scandalului privind traficul de anabolizante cu o mașină ce aparținea misiunii diplomatice.

Potrivit art. 10 al Legii cu privire la serviciul diplomatic, Ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari, reprezentanţii permanenţi, trimişii şi însărcinaţii cu afaceri en titre (permanenţi) – şefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de către preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. Propunerile referitoare la numirea în aceste funcţii sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X