Doi moldoveni, condamnați la 20 și 15 ani inchisoare în Marea Britanie pentru răpire, viol și agresiune sexuală asupra a trei femei

Autor: , in Actualitate / Externe / Justiție / 14 decembrie, 2020, 23:17 Etichete:

Doi moldoveni au fost condamnați de un tribunal din Marea Britanie la pedepse de 35 de ani în total pentru răpirea, violarea și agresarea sexuală a trei femei pe parcursul a 24 de ore în orașul Northampton. Inculpații și-ai primit sentințele după un proces care a durat opt zile, informează publicația locală Northamptonshire Telegraph.

Potrivit sursei, este vorba despre Trofim Midoni, în vârstă de 21 de ani, și Valeriu Frunza, 24 de ani.

Frunza a fost condamnat în luna septembrie pentru 12 infracțiuni, inclusiv viol, tentativă de viol, răpire și agresiune sexuală. El a fost condamnat inițial la o pedeapsă de 18 ani în închisoare înainte ca aceasta să fie prelungită la 20 de ani, din cauza că acesta a fost recunoscut de instanță drept un pericol public.

Midoni a fost găsit vinovat de opt infracțiuni și a fost condamnat inițial la 13 ani, pedeapsa fiind extinsă până la 15 ani din același motiv.

Curtea Regală Northampton i-a găsit pe aceștia vinovați de sechestrarea a trei femei vulnerabile, pe care le-au luat cu mașina din centrul orașului Northampton, după care le-au dus în locații îndepărtate împotriva voinței lor, între 1 și 2 decembrie 2019.

Două dintre victime au fost agresate sexual și abandonate, iar a treia victimă a fost bătută și violată.

Toate cele trei femei au scris plângeri la poliție.

Magistratul care i-a judecat pe tinerii din Republica Moldova a condamnat acțiunile acestora, „degradarea și umilința pe care au provocat-o victimelor lor”. În opinia Curții, tinerii au planificat din timp acțiunile. Judecătorul a emis pe numele ambilor moldoveni ordine de prevenire a riscurilor sexuale pe o perioadă nedeterminată.

„Au supus în mod sistematic celor trei femei cea mai groaznică încercare care le va rămâne în memorie pentru tot restul vieții lor. Midoni și Frunza prezintă un pericol clar pentru femeile de pretutindeni, așa că este liniștitor să vezi că acum vor fi închiși pentru mult timp”, a declarat detectiva Liz Basham.

Amintim că cetățenii au fost găsiți vinovați de răpire, viol și agresiune sexuală în Marea Britanie. Potrivit Poliției din Northamptonshire, aceștia au fost acuzați de comiterea acestor fapte în trei cazuri diferite, pe parcursul anului 2019.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X