La cinci ani de la ultima vizită, președintele României vine la Chișinău. Maia Sandu: „Este necesitatea de a restabili cooperarea bilaterală firească”

Autor: , in Actualitate / Externe / Politic / 14 decembrie, 2020, 20:32 Etichete: ,

Președintele României, Klaus Iohannis, va întreprinde o vizită în Republica Moldova, prima oară în ultimii cinci ani. Un anunț în acest sens a făcut președinta aleasă Maia Sandu luni, 14 decembrie, în urma unei întrevederi cu Ambasadorul român în Republic Moldova, Daniel Ioniță. 

„Am avut o întrevedere cu Ambasadorul României, Daniel Ioniță, căruia i-am mulțumit pentru sprijinul constant acordat de România țării noastre. Am accentuat necesitatea de a restabili cooperarea bilaterală firească între România și Republica Moldova și de a intensifica cooperarea moldo-română în mai multe domenii, pentru ca cetățenii să simtă beneficii cât mai curând. După cinci ani de la ultima vizită a Președintelui României în Republica Moldova, vizita Președintelui Klaus Iohannis de la sfârșitul acestui an este o vizită importantă pentru țara noastră și sperăm să însemne primul pas într-o colaborare de durată și productivă între țările noastre”, a scris Maia Sandu pe pagina sa oficială de Facebook.

Președintele Iohannis nu a făcut nici o vizită oficială în Republica Moldova în mandatul de președinte al lui Igor Dodon și nici nu l-a primit pe acesta în vizită la București.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X