La Parlament s-au aprins luminile de sărbătoare. În acest an, aleșii poporului vor primi colindătorii online

Autor: , in Actualitate / Cultură/Media / Politic / 14 decembrie, 2020, 22:32

Parlamentul Republicii Moldova a dat start sezonului sărbătorilor de iarnă. Astfel, în această seară au fost aprinse sute de luminițe pe bradul instituției și în scuarul din fața clădirii.

„Fie ca magia sărbătorilor de iarnă să nu fie umbrită de criza pandemică, iar Noul An să Vă găsească sănătoși și cu gânduri bune! Vă urez pace, fericire, belșug și armonie, alături de cei dragi!”, se menționează în mesajul Președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, adresat cu această ocazie.

Din cauza pandemia de COVID-19, evenimentele publice și programul sărbătorilor de iarnă, în premieră, se vor desfășura în regim online.

Astfel, pentru a păstra tradiția din anii precedenți de primire a urătorilor, a fost lansat, pe rețelele de socializare ale Legislativului, un concurs online de urături și colinde. Totodată, copiii au fost îndemnați să trimită mesaje video cu colinde, urături și poezii care vor rula în ajunul Crăciunului și Anului Nou pe ecranele din holurile Parlamentului.

Președinta Parlamentului și liderii fracțiunilor, grupurilor și platformelor parlamentare vor adresa concetățenilor mesaje video de felicitare.

De asemenea, instituția va organiza o acțiune de caritate pentru cei 112 beneficiari ai Centrului de plasament pentru persoane vârstnice şi persoane cu dizabilități din comuna Cocieri, raionul Dubăsari, instituție patronată de Parlamentul Republicii Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X