(FOTO/VIDEO) MAI vine cu detalii despre extrădarea în Republica Moldova a lui Gheorghe Nazaruc, alias Jora

Autor: , in Actualitate / Justiție / 14 decembrie, 2020, 17:40 Etichete:

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vin cu detalii despre extrădarea interlopului Gheorghe Nazaruc, alias Jora, despre care se crede că ar fi mâna dreaptă a autorității criminale Grigore Caramalac, și despre care se vehicula că ar fi traversat ilegal frontiera Republicii Moldova pentru a destabiliza situația după alegerile prezidențiale. Astfel, Nazaruc, tot el Orlov Gheorghii, s-a ascuns în Ucraina pentru a se eschiva de răspunderea penală pentru comiterea infracțiunilor în Republica Moldova, utilizând cetățenia Federației Ruse pe teritoriul statului vecin.

Vezi și: (VIDEO) Gheorghe Nazaruc, alias Jora, a fost extrădat din Ucraina autorităților Republicii Moldova

Potrivit MAI, astăzi, 14 decembrie, ofițerii Serviciului de Securitate al Ucrainei cu suportul ofițerilor Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI, și în colaborare cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauzelor Speciale  (PCCOCS) au realizat procedura de extrădare a lui Grigore Nazaruc, tot el Orlov Gheorghii, din regiunea Odessa în Republica Moldova.

Nazaruc, anunțat în căutare de Interpol pentru șantaj și având pe numele său mandat de arest, s-a ascuns în Ucraina pentru a se eschiva de răspunderea penală pentru comiterea infracțiunilor în Republica Moldova. Totodată, utilizând cetățenia Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei.

„În rezultatul acțiunilor operative de căutare, la data de 29.11.2020 agenții serviciului special ucrainean în colaborare cu ofițerii SPIA au stabilit locul aflării cetățeanului (Nazaruc) Orlov Gheorghii și l-au reținut în flagrant.

Ca urmare a acestor acțiuni, la data de 14.12.2020,  Serviciul de Securitate al Ucrainei, cu suportul SPIA și al PCCOCS l-au extrădat în Republica Moldova. Conform informațiilor operative, persoana reținută este membră a unui grup infracțional internațional. În acest context, în or. Odessa, acesta a avut mai multe  întâlniri cu reprezentanți ai cercurilor criminale din regiune”, se menționează într-un comunicat MAI.

Procuratura Generală punctează că Cauza penală este investigată de PCCOCS, procurorul responsabil de caz fiind prezent la preluarea învinuitului, iar la moment acesta i-a adus la cunoștință ordonanța de punere sub învinuire și a purces la audierea lui Nazaruc cu înmânarea copiilor de pe încheierea judecătorului de instrucție și a mandatului de arest.

Învinuitul Nazaruc a făcut uz de dreptul său procesual și nu a făcut declarații în privința învinuirii aduse. Pentru infracțiunea incriminată, învinuitul riscă pedeapsa cu închisoarea de la 13 la 15 ani”, spune Procuratura Generală. 

MAI

Amintim că Jurnal TV a scris, luni, 14 decembrie, că Nazaruc a fost condamnat în Federația Rusă pentru atac armat. Cu aproximativ două luni în urmă, el a fost eliberat dintr-o închisoare din Rusia, iar în preajma alegerilor prezidențiale a venit, cu avionul, în Republica Moldova, mai scrie sursa citată.

Săptămâna trecută, deputatul PAS, Igor Grosu, a declarat precum că „o autoritate criminală din anturajul interlopului Grigore Caramalac, pe nume Gheorghe Orlov”, ar fi intrat ilegal în Republica Moldova, lăsând să înțeleagă că a fost lăsat intenționat să treacă nestingherit frontiera de stat.

Vezi și: Întrebările PAS pentru Voicu: Contrabandă de miliarde de țigări și interlopi anunțați în căutare care se plimbă liber prin Moldova

În aceeași zi, despre același personaj a vorbit fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, care a spus că în preajma alegerilor prezidențiale, turul II, liderul unui grup criminal organizat, fiind în lista persoanelor anunțate în căutare internațională, ar fi trecut ilegal frontiera cu Republica Moldova. Mai mult, fostul ministru de Interne insinuează că acesta ar fi venit în țara noastră la solicitarea președintelui în exercițiu Igor Dodon, asta în cazul în care acesta câștiga scrutinul prezidențial și ar fi fost organizate proteste.

Vezi și: Și Jizdan vorbește despre liderul unui grup criminal, anunțat în căutare internațională, ce ar fi intrat ilegal în R. Moldova în pragul alegerilor 

Drept reacție, ministrul de Interne, Pavel Voicu, a declarat că interlopul Grigore Nazaruc a intrat în Republica Moldova cu un alt nume care nu figura în baza de date a Poliției de Frontieră ca fiind dat în căutare.

Citește și: Ministrul de Interne despre cum a ajuns și cum a ieșit din țară Gheorghe Nazaruc, apropiat al lui Bulgaru căutat la nivel internațional

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X