„Maia Sandu nu se vinde”. Un pictor moldovean a realizat portretul președintei alese: Mi-a dat speranța că voi reveni acasă (FOTO, VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 14 decembrie, 2020, 17:01

Pictorul moldovean Veaceslav Șalaru, stabilit cu traiul în Irlanda, a realizat în acest an, în premieră, portretul unei persoane politice din țara noastră. Acesta menționează că a decis să realizeze o pictură cu Maia Sandu „pentru că apreciază viziunile sale politice”.

Veaceslav Șalaru a declarat pentru COTIDIANUL că este pasionat de pictură încă din copilărie, iar Maia Sandu este unica persoană politică care îi dă speranță că el va reveni acasă.

„Aceasta este prima mea pictură cu o persoana politică din Republica Moldova. Ideea mi-a venit în cadrul alegerilor prezidențiale din acest an. Apreciez mult viziunile politice ale Maiei Sandu pentru viitorul țării noastre. Ea este unica persoană politică care mi-a dat o speranță că cândva mă voi putea întoarce acasă. Chiar dacă locuiec în Irlanda de 10 ani, casa mea rămâne a fi Republica Moldova”, a menționat pictorul moldovean.

Veaceslav Șalaru ne-a spus că a realizat acest portret timp de patru săptămâni.

„Nu am realizat această lucrare cu intenția de a o vinde, necătând la faptul că o dată ce am publicat portretul online, am fost întrebat dacă poate fi cumpărat. Eu fac portrete la comandă, dar Maia Sandu NU SE VINDE”, a precizat pictorul moldovean.

Visul de a deveni pictor, Veaceslav Șalaru îl avea încă de la vârsta de 7 ani.

„Activitatea mea de bază nu are nimic comun cu arta. Pe parcursul anilor am activat în diferite domenii, dar pasiunea mea pentru artă nu a dispărut niciodată. Am încercat să promovez acest talent în Republica Moldova, dar, din păcate, munca mea nu a fost apreciată”, a afirmat Șalaru.

„Mesajul meu pentru clasa politică din R. Moldova este: Lăsați minciuna si banditismul, astfel încât, copiilor voștri să nu le fie rușine că vă poartă numele. Lăsați un exemplu demn de urmat”, a conchis Veaceslav Șalaru.

Amintim că CC a validat rezultatele alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, joi, 10 decembrie. Ceremonia de învestitură în funcția de președintă va avea loc pe 24 decembrie 2020, la Palatul Republicii. Maia Sandu a precizat că din cauza pandemiei, evenimentul va fi unul restrâns.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X