(VIDEO) Gheorghe Nazaruc, alias Jora, a fost extrădat din Ucraina autorităților Republicii Moldova

Autor: , in Actualitate / Justiție / 14 decembrie, 2020, 16:45

Interlopul Ggheorghe Nazaruc, alias Jora, despre care se crede că ar fi mâna dreaptă a autorității criminale Grigore Caramalac, și despre care se vehicula că ar fi traversat ilegal frontiera Republicii Moldova pentru a destabiliza situația după alegerile prezidențiale din această toamnă, a fost extrădat astăzi, 14 decembrie, din Ucraina autorităților Republicii Moldova.

Informația a fost confirmată pentru COTIDIANUL de către consiliera în comunicare a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Alina Zbancă, care a menționat că instituția va reveni cu un comunicat de presă în acest sens.

Sursele Jurnal TV susțin că Nazaruc a fost transmis autorităților moldovene astăzi, în jurul prânzului.

Sursa video: Jurnal TV

Nazaruc a fost condamnat în Federația Rusă pentru atac armat. Cu aproximativ două luni în urmă, el a fost eliberat dintr-o închisoare din Rusia, iar în preajma alegerilor prezidențiale a venit, cu avionul, în Republica Moldova, mai scrie sursa citată.

Amintim că, săptămâna trecută, deputatul PAS, Igor Grosu, a declarat precum că „o autoritate criminală din anturajul interlopului Grigore Caramalac, pe nume Gheorghe Orlov”, ar fi intrat ilegal în Republica Moldova, lăsând să înțeleagă că a fost lăsat intenționat să treacă nestingherit frontiera de stat.

Vezi și: Întrebările PAS pentru Voicu: Contrabandă de miliarde de țigări și interlopi anunțați în căutare care se plimbă liber prin Moldova

În aceeași zi, despre același personaj a vorbit fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, care a spus că în preajma alegerilor prezidențiale, turul II, liderul unui grup criminal organizat, fiind în lista persoanelor anunțate în căutare internațională, ar fi trecut ilegal frontiera cu Republica Moldova. Mai mult, fostul ministru de Interne insinuează că acesta ar fi venit în țara noastră la solicitarea președintelui în exercițiu Igor Dodon, asta în cazul în care acesta câștiga scrutinul prezidențial și ar fi fost organizate proteste.

Vezi și: Și Jizdan vorbește despre liderul unui grup criminal, anunțat în căutare internațională, ce ar fi intrat ilegal în R. Moldova în pragul alegerilor 

Drept reacție, ministrul de Interne, Pavel Voicu, a declarat că interlopul Grigore Nazaruc a intrat în Republica Moldova cu un alt nume care nu figura în baza de date a Poliției de Frontieră ca fiind dat în căutare.

Citește și: Ministrul de Interne despre cum a ajuns și cum a ieșit din țară Gheorghe Nazaruc, apropiat al lui Bulgaru căutat la nivel internațional

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X