„E un fake mai mare ca cel cu 30.000 de sirieni”. Sîrbu neagă existența unei coaliții cu PSRM

Autor: , in Actualitate / Politic / 15 decembrie, 2020, 14:41

Deputatul platformei „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu, infirmă existența unei coaliții cu PSRM. Acesta susține că percepția unei posibile coaliții se transformă într-un fake news, menționând că „noi nu am făcut nicio alianță cu PSRM și nici nu vom face”.

Nu există nicio alianță între Pentru Moldova și PSRM. Aceste zvonuri degrabă vor deveni un fake news mai ceva ca cea cu 30 de mii de sirieni. Cu PSRM oficial au făcut deja alianță toți – cu documente semnate, cu funcții partajate în Parlament, Executiv și în teritoriu. Și Blocul ACUM și PDM au făcut alianțe cu PSRM. Noi nu am făcut nicio alianță și nici nu vom face. Noi facem alianță doar cu oamenii”, a declarat Segiu Sîrbu, în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Menționăm că, în campania electorală din 2016 se spunea că Angela Merkel, cancelarul Germaniei, i-a promis Maiei Sandu sprijinul ei și al Partidului Popular European, iar Sandu, în schimb, dacă va ajunge șefă de stat, ar urma să primească în R. Moldova 30.000 de refugiați sirieni. În cadrul unor dezbateri electorale televizate, Maia Sandu l-a acuzat pe contracandidatul său, Igor Dodon, de răspândirea informațiilor false și a negat că ar avea vreo înțelegere cu cineva în privința găzduirii imigranților sirieni.

În ședința plenară din 11 noiembrie, deputații socialiști și cei ai Platformei parlamentare „Pentru Moldova” au votat mai multe legi controversate care au fost criticate dur de opoziție și atacate la Curtea Constituțională.

Anterior, vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat că Dodon va face coaliție cu Șor, doar pentru a rămâne la guvernare.

Platforma DA pledează pentru alegeri parlamentare anticipate. Slusari: Dodon va face coaliție cu Șor

Amintim că, președintele în exercițiu, Igor Dodon, a invitat fracțiunile parlamentare la el pentru a consolida o nouă majoritate, însă, a primit refuzuri de la aleșii poporului, excepție fac socialiștii.

Vezi și: Dodon, după ce a fost refuzat de fracțiunile parlamentare: Au căzut în capcană. E simplu (VIDEO)

Igor Dodon a acceptat propunerea socialiștilor de a reveni la șefia PSRM. Procedurile respective vor demara după expirarea mandatului de președinte, la 23 decembrie curent.

La acest subiect: Dodon a acceptat propunerea socialiștilor. Ce s-a mai discutat la ședința de urgență a activului PSRM

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Cea mai mare grijă pentru individul Sîrbu e faptul că deja în Parlament nu mai există partide unde el, după caz, ar putea să se oploșască și în așa mod nu are cine să0i arunce un os. Într-un cuvânt, din mânjit ce era,a ajuns mânjit de rahat.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X