Igor Dodon îl felicită pe Joe Biden, după mai mult de o lună de la câștigarea alegerilor prezidențiale americane

Autor: , in Actualitate / Politic / 15 decembrie, 2020, 15:52

Președintele în exercițiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a transmis felicitări lui Joe Biden pentru alegerea în funcția de președinte al Statelor Unite, la mai bine de o lună după ce acesta a câștigat alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

„În numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, am onoarea să îi adresez sincere și cordiale felicitări domnului Joseph Biden cu ocazia alegerii dumnealui în înalta funcție de președinte al Statelor Unite ale Americii. Folosesc acest prilej pentru a reafirma interesul țării mele în aprofundarea relațiilor tradiționale de prietenie și cooperare bilaterală, bazate pe potențialul sporit al Dialogului Strategic dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii”, a spus Igor Dodon.

Foto: Captură, Igor Dodon

Igor Dodon este printre liderii de stat sau guvern care au așteptat cel mai mult pentru a îl felicita pe Biden pentru victoria în alegeri. Mesajul lui Igor Dodon a venit la scurt timp după cel al președintelui rus Vladimir Putin.

Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale americane din 3 noiembrie cu un scor semnificativ și în Colegiul Electoral dar și în votul popular. Viitorul lider de la Casa Albă a obținut mai multe voturi decât orice alt candidat în alegerile prezidențiale americane din istorie – peste 81 de milioane. Luni, el a fost confirmat ca președinte de Colegiul Electoral cu 306 voturi, câștigând toate statele în care Donald Trump a încercat să răstoarne rezultatul prin contestații în instanță.

Viitorul președinte al SUA va depune jurământul în data de 20 ianuarie 2021.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X