Maia Sandu, după discuția cu președintele Consiliului European: UE ne va susține

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 15 decembrie, 2020, 17:23

Președinta aleasă a R. Moldova, Maia Sandu, a a anunțat că a avut marți, 15 decembrie, o discuție telefonică cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, și i-a mulțumit „pentru felicitarea domniei sale cu ocazia victoriei în alegerile prezidențiale, precum și pentru sprijinul imens acordat de Uniunea Europeană țării noastre”.

„Uniunea Europeană a fost mereu un prieten al Republicii Moldova și a susținut cetățenii noștri în dezideratul de a trăi în bunăstare și democrație. Am accentuat importanța inițierii unei colaborări imediate și strânse și am stabilit că vom avea o întrevedere în viitorul apropiat la Bruxelles”, a menționat Maia Sandu.

Președinta aleasă a precizat că a discutat cu președintele Consiliului European despre efectele pandemiei și modul în care poate fi atenuat impactul crizei, menționând că Republica Moldova are nevoie de susținere din partea partenerilor săi pentru a ajuta cetățenii.

„De asemenea, am reiterat prioritățile mele în calitate de președinte, și anume îmbunătățirea și aprofundarea cooperării cu țările și instituțiile UE, lupta împotriva corupţiei şi consolidarea democrației. Preşedintele Consiliului European a reconfirmat susținerea UE în procesul de transformare democratică a Republicii Moldova în parcursul nostru european, menționând că Uniunea Europeană este pregătită să intensifice parteneriatul strâns cu Chişinăul”, a conchis Maia Sandu.

ULTIMA ORĂ! Curtea Constituțională a validat mandatul de președintă al Maiei Sandu (VIDEO)

Amintim că Curtea Constituțională a validat rezultatele alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, joi, 10 decembrie. Ceremonia de învestitură în funcția de președintă va avea loc pe 24 decembrie 2020, la Palatul Republicii. Maia Sandu a precizat că din cauza pandemiei, evenimentul va fi unul restrâns.

Unde va avea loc ceremonia de învestire a Maiei Sandu: „Din cauza pandemiei, evenimentul va fi restrâns” (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X