Momentul în care un ofițer al Inspectoratului de Poliție Botanica este reținut pentru mită (VIDEO)

Autor: , in Social / 15 decembrie, 2020, 15:12

Acțiunile pretins ilegale de corupere pasivă comise de către ofițerii de sector din cadrul Inspectoratului de Poliție Botanica au fost documentate de ofițerii SPIA și procurori. Ofițerii au pretins de la denunțător mită de 17.000 de lei pentru a nu fi sancționat pentru un pretins caz de agresiune.

În cadrul măsurilor speciale de investigații, a fost transmisă sub control autorizat, prima tranșă în valoare de 4.000 de lei.

În consecință, în timpul transmiterii celei de-a doua tranșe, în valoare de 625 de euro, un ofițer a fost reținut în flagrant delict.

Ca rezultat al acțiunilor procesuale desfășurate, dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6.000 la 8.000 unităţi convenţionale (300.000 – 400.000 de lei) şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Vezi și: (FOTO) Percheziții la angajații Inspectoratului de Poliție Botanica. Mită de 400 de euro pentru a mușamaliza un dosar penal


În acest context, SPIA îndeamnă cetăţenii și funcționarii publici să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde a fi implicaţi în acţiuni de corupţie, oamenii sunt îndemnați să apeleze linia specializată anticorupţie 1520.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X