(DOC) Modificări în completul de judecători specializați în investigarea dosarelor privind „furtul miliardului”

Autor: , in Actualitate / Justiție / 16 decembrie, 2020, 20:14

Două magistrate care fac parte din completul de judecători specializați, constituit la nivelul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pentru investigarea dosarelor privind „furtul miliardului”, au fost excluse. Este vorba despre Tatiana Bivol și Angela Vasilenco, fiind înlocuite cu alți doi judecători – Alexandru Negru și Angela Catană.

Judecătoria Chișinău a publicat dispoziția emisă de președintele instanței, Radu Țurcanu, semnată la 1 decembrie. Astfel, potrivit documentului, componența unui complet a suferit modificări. Tatiana Bivol și Angela Vasilenco – ambele fac parte din completul de magistrați care examinează dosarul lui Veaceslav Platon, condamnat anterior la 18 ani de închisoare – dosar care se acualmente află la rejudecare, au fost înlocuite cu judecătorii Alexandru Negru și Angela Catană.

Totodată, pe lângă judecătorul Ion Chirtoacă care a fost desemnat supleant, care va înlocui membrul completului în caz de incompatibilitate sau lipsă motivată, lista a fost completată cu încă două nume de magistrați – Irina Păduraru și Vasilisa Muntean.

jc.instante.justice.md/

Amintim că dosarele privind „furtul miliardului” sunt examinate de două complete de judecători specializați, constituite la nivelul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Președinții completelor sunt magistrații Ion Morozan, care examinează dosarul lui Constantin Țuțu, în care fostul deputat democrat este învinuit de trafic de influență, și Ana Cucerescu – judecătoarea care examinează dosarul lui Viorel Morari, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, care este acuzat de amestec în înfăptuirea justiției.

Vezi și: Examinează cauzele în care sunt vizați Țuțu, Filat, Morari și Platon: Cine sunt judecătorii specializați ce vor investiga dosarele jafului bancar

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *