Doctorul în științe medicale, Vera Onu, a fost răpusă de Covid-19

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 16 decembrie, 2020, 12:03 Etichete: , ,

O nouă pierdere în lumea medicală din Republica Moldova, cauzată de noul coronavirus. Este vorba despre doctorul în științe medicale Vera Onu, care, din cei 73 de ani din viață, 35 și i-a dedicat sistemului de sănătate. 

Despre decesul conferențiarei universitare a anunțat Universitatea de Medicină miercuri, 16 decembrie. Vera Onu făcuse o formă severă de boală, fiind internată la Spitalul Clinic Republican.

Vera Onu era doctor în științe medicale, co-autoare a mai multor lucrări științifice de specialitate, specialistă în alergologie de categorie superioară și conferențiară universitară la Disciplina gastroenterologie.

„Și-a consacrat întreaga viață sistemului național de sănătate, dintre care peste 35 de ani – Almei Mater, contribuind la formarea a zeci de medici specialiști. Regretata va rămâne în inimile celor care au cunoscut-o drept un profesionist de vocație cu calități umane deosebite”, se arată în mesajul instituției.

Potrivit datelor actualizate ale Ministerului Sănătății, de la începutul pandemiei în Republica Moldova au fost înregistrate 128.656 de cazuri de infectare cu COVID-19.

1.403 dintre cazurile de imbolnăvire s-au soldat cu deces, dintre care 59 sunt lucrători medicali.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X