Serghei Lavrov, despre ancheta privind implicarea FSB în otrăvirea lui Navalnîi: „Este distractiv să citești aceste știri”

Autor: , in Externe / 16 decembrie, 2020, 13:33 Etichete: , ,

În opinia ministrul de Externe din Federația Rusă, Serghei Lavrov, publicațiile despre posibila implicare a FSB în otrăvirea politicianului Alexei Navalnîi sunt „neserioase”, relatează agenția de presă Interfax.

„Suntem deja obișnuiți cu faptul că Statele Unite și alte țări occidentale anunță pur și simplu în presă acuzații împotriva Rusiei, fie că hackeri sunt ruși, fie articole de senzație cu privire la dubla sau chiar tripla otrăvire a Navalnîi, sau că soția sa a fost otrăvită”, a declarat Lavrov într-o conferință de presă la Zagreb.

„Este distractiv să citești toate aceste știri, dar modul în care sunt prezentate aceste știri spune doar un singur lucru: faptul că partenerii noștri occidentali nu au standarde etice, le lipsesc abilitățile de muncă diplomatică normală dar și dorință de a respecta normele juridice internaționale atunci când este vorba de stabilirea faptelor”, a subliniat Lavrov.

Ministrul rus a continuat: „Și logica este următoarea: așa, spun ei, am anunțat, de exemplu, noi fapte care au fost descoperite de serviciile speciale germane despre otrăvirea Navalny, iar Moscova a tăcut timp de două zile. Dacă a tăcut, atunci este vinovată. Defectul acestei abordări, după părerea mea, este evident pentru orice persoană sănătoasă”, a notat oficialul.

Amintim că opozantul rus Aleksei Navalnîi a declarat luni că o echipă de agenţi ai serviciului secret rus FSB (Serviciul Federal de Securitate) a încercat să-l ucidă la ordinul preşedintelui Vladimir Putin.

Organizaţia jurnaliştilor de investigaţie Bellingcat, care l-a susţinut pe Navalnîi în investigaţiile sale, susţine într-o declaraţie că un membru al grupului presus implicat în ultima tentativă de asasinare a opozantului rus îi raporta direct preşedintelui Vladimir Putin.

Autorităţile ruse au negat în mod repetat orice implicare în tentativa de asasinare a lui Navalnîi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X