(VIDEO) Ultimatum de la agricultori: Aveți 24 de ore la dispoziție, dacă nu – noi o să recurgem la acțiuni mai dure

Autor: , in Actualitate / Politic / 17 decembrie, 2020, 15:57 Etichete: , ,

Fracțiunile parlamentare și 7 organizatori ai protestului agricultorilor s-au așezat astăzi, 17 decembrie, la masa de negocieri. La ședință au fost prezenți deputații Alexandr Slusari (Platforma DA), Vladimir Bolea (PAS), Nicolae Ciubuc (PD) și socialistul Radu Mudreac, președintele Comisiei agricultură. În rezultatul întrunirii, fermierii au dat ultimatum pentru deputați. Aceștia le-au oferit 24 de ore la dispoziție pentru a găsi soluții ca revendicărilor protestatarilor să fie îndeplinite.

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari a propus ca Parlamentul să se convoace în ședință plenară extraordinară săptămâna viitoare pentru a înainta un amendament la legea bugetului, atât timp cât legea votată ieri, 16 decembrie, în 2 lecturi nu a intrat în vigoare.

Potrivit lui Slusari, la o eventuală ședință legislativă va fi înaintat un amendament ce va permite identificarea sumei de bani necesară pentru a achita compensațiile cerute de agricultori.

De dealaltă parte, socialistul Radu Mudreac a declarat că va comunica cu fracțiunea din care face parte pentru a solicita convocarea Biroul Permanent al Parlamentului și eventual să se decidă data când va fi stabilită ședința plenară.

La sfârșitul discuției, agricultorul Sergiu Stefanco a declarat că protestatarii mai așteaptă 24 de ore, ulterior ei vor recurge la acțiuni mai dure.

„După 24 de ore noi o să recurgem la acțiuni mult mai dure. Vedeți că oamenii sunt foarte indignați și nerăbdători. 24 de ore – acesta este mesajul nostru. Noi protestăm și rămânem pe poziții, după care aceșteptăm rezultatele de la dumneavoastră”, a declarat fermierul.

Agricultorii au reiterat că data limită până când banii să le ajungă în conturi este luna februarie.

Amintim că astăzi, 17 decembrie, agricultorii au ieșit din nou în stradă. Tractoarele care au staționat în ultimele zile în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) acum sunt în fața Parlamentului cu motoarele pornite. Protestatarii își manifestă astfel nemulțumirea față de acțiunile autorităților, care refuză să le acorde acestora subvențiile pe care le solicită.

Totodată, fermierii susțin că unica soluție este demisia Guvernului și un Parlament nou.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X