(LIVE TEXT) Fermierii întrerup până mâine protestul

Autor: , in Actualitate / Social / 17 decembrie, 2020, 16:50

Agricultorii nu cedează. Astăzi, 17 decembrie, aceștia au ieșit din nou în stradă. Tractoarele care au staționat în ultimele zile în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) acum sunt în fața Parlamentului cu motoarele pornite. Protestatarii își manifestă astfel nemulțumirea față de acțiunile autorităților, care refuză să le acorde acestora subvențiile pe care le solicită.

La protestul agricultorilor s-au adunat și veteranii de război. Totodată, clădirea Legislativului este înconjurată de zeci de polițiști.

15:57. După negocierile cu fracțiunile parlamentare, organizatorii protestului agricultorilor spun că revin în stradă mâine, ora 11:00.

Vezi și: Ultimatum de la agricultori: Aveți 24 de ore la dispoziție, dacă nu – noi o să recurgem la acțiuni mai dure

13:52. Circulația pe bd. Ștefan cel Mare a fost deblocată.

13:30. Agricultorii spun că așteaptă până la 14:30 ca deputații să vină și să le dea asigurări că reventicările lor vor fi îndeplinite. „Veniți cu ceva concret, nu mai mințiți lumea”, spune un fermier. Manifestanții mai declară că dacă vocea lor nu va fi auzită de autorități ei sunt gata să stea în stradă.

13:24. Mai mulți protestatari și-au adus tehnica în stradă și scandează „jos mafia”. Circulația pe bd. Ștefan cel Mare a fost blocată.

13:18. Agricultorii spun că le crapă răbdarea și nu mai pot aștepta atunci când autoritățile vor reacționa la revendicările lor.

12:39. În fața mulțimii a venit președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu: „55 de nebuni, ca hoții, au împărțit banii noștri. Și-au bătut joc și de banii lor”.

12:01. Agricultorii susțin că unica soluție este demisia Guvernului și un Parlament nou.„Avem nevoie de un Parlament care să elaboreze legi pentru popor. Ei de bună voie nu vor să plece. Se țin cu mâinile și picioarele de aceste fotolii”, spune un fermier.

11:40. Deputatul PAS Vladimir Bolea a venit în fața mulțimii și a declarat că pleacă să examineze proiectul votat ieri în Parlament, menționând că „trebuie să analizez 600 de pagini ca să pot vedea dacă au votat pentru majorarea TVA-ului”.

11:14. În fața protestatarilor a ieșit deputata Platfromei DA, Inga Grigoriu: „Cine votează legi cu o oră înainte de miezul nopții. Au votat ca hoții”.

Vicepreședintele Parlamentului Alexandr Slusari: „Nu prea am cuvinte cenzurate să vorbesc despre ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament. În numele fracțiunii Platforma DA vreau să-mi cer scuzede acest bordel care este în spatele nostru. Au coborât parlamentarismul la cel mai jos nivel”.

11:02. Agrucultorul Sergiu Stefanco: „Stimați agricultori, astăzi am venit mai multă lume. Eu vin cu un mesaj, vom încerca să avem o întâlnire cu deputații din toate fracțiunile parlamentare. În primul rând să ne explice ce s-a întămplat în această noapte în această clădire. Am venit să protestăm pașnic și trebuie să dovedim asta”.

„Mergem să ne explice ce s-a întâmplat în această noapte. Au furat tot ce au putut, au împărțit tot ce au putut”, a vociferat un al agricultor, referindu-se la proiectele controversate votate la miezul nopții de deputații PSRM, Șor și transfugii de la Pro Moldova.

10:49. Agricultorii claxonează și scandează „noi nu cedăm”, „jos trădătorii”.

10:43. Agrucultorul Sergiu Stefanco discută în aceste clipe cu oamenii legii. El spune că protestul va fi unul pașnic.

Vezi și: Tractoarele din PMAN au urcat pe scările din fața Parlamentului: Agricultorii, la discuție cu deputații

Amintim că ieri, 16 decembrie, cordoane de polițiști au stat în scuarul din fața Legislativului, iar agricultorii au protestat. Mai mult, tractoarele s-au deplasat în fața Parlamentului, acolo unde unele s-au ridicat până pe scările din fața Legislativului.

Vezi și: Îmbrânceli și gaze lacrimogene. Poliția, despre protestul din fața Parlamentului: Vom reacționa prompt. Nu vom tolera încălcarea prevederilor legale

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X