Reacția dură a Maiei Sandu la cele întâmplate în Parlament

Autor: , in Actualitate / Politic / 17 decembrie, 2020, 08:58

Președintele ales, Maia Sandu, a venit cu o reacție dură la cele întâmplate miercuri în Legislativ, acolo unde până la miez de noapte socialiștii, Partidul ȘOR și transfugii de la Pentru Moldova au votat la voc automat o serie de proiecte controversate, inclusiv legea bugetului.

În opinia Maiei Sandu, joi „o grupare de hoți și profitori a împărțit banii statului, banii oamenilor care muncesc și plătesc impozite”.

„După ce au discreditat total procesul legislativ, încălcând toate normele, deputații din majoritatea PSRM-Șor au hotărât să împartă între ei banii țării la miezul nopții. Rușine! Cei mai mari hoți au ajuns șefi pe banii oamenilor cinstiți.
Legea bugetului, cea mai importantă lege a anului, este adoptată în grabă, cu încălcarea normelor, fără să se țină cont de nevoile oamenilor și ale țării – susținerea economiei, a sectorului medical, a agricultorilor afectați de secetă, a oamenilor care au rămas fără venituri din cauza crizei, a familiilor cu copii. Legea este adoptată fără surse reale de finanțare a deficitului bugetar. În schimb, promovează interesele hoților și le permite să continue furtul și schemele de corupție sub protecția deputaților PSRM și Partidului Șor.
Trebuie să scoatem din Parlament acești hoți – anticipate! Cei care s-au adunat să voteze astăzi nu sunt oameni de stat, sunt impostori. Adoptă aceste legi la miezul nopții pentru că se tem de furia oamenilor. Ei trebuie pedepsiți. Nu va scăpa nici unul”, a comentat Sandu cele petrecute în Parlament.

După o ședință maraton, la care au participat doar socialiștii, cei din Partidul ȘOR și transfugii de la Pro Moldova, sesiunea de toamnă iarnă a Parlamentului a fost închisă, iar legislatorii au intrat în vacanță.

Ședința, în cadrul căreia s-au votat la foc automat zeci de proiecte controversate, a durat până ora aproape de miezul nopții. În ultima oră totul s-a produs în protestele câtorva reprezentanți ai opoziției, care au lipsit restul ședinței.

La finalul întrunirii spicherul Parlamentului Zinaida Greceanîi a anunțat că deputații intră în vacanță, nu însă de a fi votată legea bugetului. Decizia i-a nemulțumit pe deputații din opoziție, care au început a scanda „hoții, hoții!”.

Parlamentarii totuși s-ar mai putea întruni în acest an pentru a examina moțiunea de cenzură, dar și pentru procedura de inaugurare a președintelui Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X