Siegfried Mureșan condamnă modul în care a fost adoptă Legea bugetului: „Parlamentul R. Moldova se îndepărtează tot mai mult de valorile democratice europene”

Autor: , in Actualitate / Economic / Politic / 17 decembrie, 2020, 17:40 Etichete: , ,

Președintele delegației Parlamentului European în Comitetul de Asociere Uniunea Europeană –  R. Moldova, Siegfried Mureșan, a criticat dur modul în care a fost adoptat bugetul de stat pentru anul 2021 în Parlamentul Republicii Moldova. În opinia sa, în acest fel Legislativul se îndepărtează tot mai mult de valorile democratice europene prin deciziile adoptate „nedemocratic și netransparent”.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa oficială de Facebook, europarlamentarul a condamnat decizia majorității parlamentare din Republica Moldova de a adopta Legea bugetului de stat precum și alte legi importante.

Înaltul oficial susține că acestea au fost adoptate „în mod netransparent, fără să respecte procedurile parlamentare democratice și fără să țină cont de amendamentele opoziției”.

„Legile adoptate vor avea un impact negativ asupra dezvoltării Republicii Moldova. Aceste legi sunt contestate de reprezentanții societății civile, de opoziția din Republica Moldova precum și de partenerii internaționali”, susține Mureșan.

Eurodeputatul a ținut să menționeze faptul că prin modul în care au fost adoptate aceste legi, Parlamentul Republicii Moldova și-a pierdut din credibilitate în fața partenerilor europeni și o va recâștiga doar întorcându-se pe drumul respectării legii, a constituției și a valorilor democratice europene.

În acest context, Mureșan face un „nou” apel la majoritatea parlamentară din Republica Moldova „să renunțe la deciziile luate netransparent și la limita legii”.

Amintim că deputații din PSRM, Șor și tranfugii de la Pro Moldova au votat proiectele bugetelor pentru anul 2021, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului de la miez de noapte, în lectura a doua. Asta în timp ce opoziția a protestat și scandat „hoții, hoții!”.

Astfel, coaliția PSRM și Pentru Moldova a aprobat Proiectul Politicii bugetar-fiscale, Proiectul Legii bugetului și Bugetul asigurărilor sociale de stat – toate în lectură finală, cu 56 de voturi.

Citește și: Siegfried Mureșan, despre ultimele evenimente de la Chișinău: Cerem să fie respectată legea și voința oamenilor

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X