Situație pandemică tot mai alarmantă: 24 de persoane, printre care trei medici, au decedat din cauza COVID-19

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 17 decembrie, 2020, 18:06 Etichete:

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, anunță joi, 17 decembrie 2020, alte 24 de decese provocate de infecția Covid-19. Astfel, ultimul bilanț se ridică la 2674 de morți. 

Este vorba despre 15 bărbați, printre care trei medici, și nouă femei, toți din diferite localități din țară. 

Cele mai multe victime au fost înregistrate în municipiul Chișinău și raionul Orhei. Cea mai tânără victimă – un bărbat de 40 ani, din raionul Anenii Noi. 

Deces 2651: Bărbat de 75 ani, din raionul Hîncești. Internat la SCR. Comorbidități: insuficiență cardiacă, obezitate.

Deces 2652: Bărbat de 48 ani, din raionul Florești. Internat la SCR. Comorbidități: diabet zaharat, insuficiență renală.

Deces 2653: Bărbat de 56 ani, din raionul Strășeni. Internat la SCR. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență renală.

Deces 2654: Femeie de 73 ani, din municipiul Chișinău. Internată la SCR. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate.

Deces 2655: Bărbat de 62 ani, din municipiul Chișinău. Internat la SCR. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Deces 2656: Femeie de 57 ani, din raionul Briceni. Internată la SR Briceni. Comorbidități: boală varicoasă.

Deces 2657: Femeie de 74 ani, din raionul Comrat. Internată la SR Comrat. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 2658: Bărbat de 63 ani, din raionul Rîșcani. Internat la SR Rîșcani. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 2659: Bărbat de 40 ani, din raionul Anenii Noi. Internat la IMU. Comorbidități: astm bronșic, insuficiență venoasă cronică a membrelor inferioare.

Deces 2660: Femeie de 73 ani, din municipiul Chișinău. Internată la IMU. Comorbidități: insuficiență renală, insuficiență cardiacă.

Deces 2661: Femeie de 71 ani, din municipiul Bălți. Internată la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă și pulmonară.

Deces 2662: Bărbat de 66 ani, din raionul Fălești. Internat la SR Fălești. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 2663: Bărbat de 81 ani, din municipiul Chișinău. Internat la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: diabet zaharat, insuficiență cardiacă.

Deces 2664: Bărbat de 62 ani, din municipiul Chișinău. Internat la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Deces 2665: Bărbat de 73 ani, din raionul Orhei. Internat la SR Orhei. Comorbidități: obezitate, insuficiență cardiacă.

Deces 2666: Bărbat de 62 ani, din raionul Orhei. Internat la SR Orhei. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Deces 2667: Femeie de 85 ani, din raionul Orhei. Internată la SR Orhei. Comorbidități: AVC ischemic.

Deces 2668: Femeie de 63 ani, din raionul Orhei. Internată la SR Orhei. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 2669: Femeie de 83 ani, din raionul Orhei. Internată la SR Orhei. Comorbidități: cardiomiopatie dilatativă, encefalopatie discirculatorie mixtă.

Deces 2670: Femeie de 65 ani, din municipiul Bălți. Internată la SC Bălți. Comorbidități: pancreatită cronică, stenoză hepatică, colecistită cronică calculoasă.

Deces 2671: Bărbat de 89 ani, din municipiul Chișinău. Internat la Spitalul MSMPS. Comorbidități: hipertensiune arterială, fibrilație atrială.

Cu profund regret, MSMPS anunță despre trecerea la cele veșnice a 3 lucrători medicali:

Deces 2672: Medicul de familie Serghei Dolapciu, în vârstă de 58 ani, care activa în cadrul Centrului de Sănătate Comrat. Serghei Dolapciu a fost internat la Spitalul Clinic Republican, la data de 19 noiembrie. Exprimăm compasiune și condoleanțe familiei îndurerate și colegilor. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Deces 2673: Medicul oncolog, șef secție Proctologie a Institutului Oncologic, Nicolae Pînzari, în vârstă de 54 ani. Nicolae Pînzari și-a dedicat întreaga viață meseriei nobile, activând cu devotament și profesionalism. Acesta a fost internat la Spitalul Clinic Republican, la data de 17 decembrie. Exprimăm sincere condoleanțe familiei și întregului colectiv al Institutului Oncologic. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Deces 2674: Medicul chirurg în cadrul Spitalului Raional Ungheni, Arcadie Natrașevschi, în vârstă de 66 ani. Arcadie Natrașevschi activat cu iscusință și dedicație în domeniul chirurgiei, salvând multe vieți. Acesta a fost internat la Spitalul Clinic Republican, la data de 16 decembrie. Exprimăm sincere condoleanțe familiei și întregului colectiv SR Ungheni. Dumnezeu să-i primească sufletul în împărăția Sa.

Până la ziua de azi, 62 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X