Vladimir Putin despre cazul Navalnîi: „Dacă cineva chiar ar fi vrut să-l otrăvească, ar fi dus treaba până la capăt”

Autor: , in Externe / 17 decembrie, 2020, 16:09 Etichete: ,

Președintele rus Vladimir Putin a negat că serviciile secrete rusești s-ar afla în spatele tentativei de asasinat a opozantului Aleksei Navalnîi, otrăvit cu Noviciok în luna august a acestui an, informează The Moscow Times, citat de Digi24.ro.

„Nu l-am otrăvit noi, cine are treabă cu el? Dacă cineva chiar ar fi vrut să-l otrăvească, probabil că ar fi dus treaba până la capăt”, a declarat Vladimir Putin, în cadrul conferinței sale anuale cu jurnaliștii ruși, organizată în acest an în sistem videoconferință.

Liderul de la Kremlin s-a referit și la recenta investigație de presă conform căreia agenți FSB specializați în neurotoxine și substanțe paralizante l-au urmărit pe Alexei Navalnîi înainte ca acesta să fie otrăvit.

„Știm despre ce e vorba. Aceasta nu e o investigație, ci doar o tentativă de a legitima niște materiale ale serviciilor speciale americane”, a spus Putin.

Președintele Rusiei a acuzat, cu această ocazie, serviciile secrete ale SUA pentru realizarea „acestei scamatorii” cu scopul de a-l ataca personal.

Anterior, cu o reacție la investigația în cauză a venit și ministrul de Externe din Federația Rusă, Serghei Lavrov. În opinia sa, publicațiile despre posibila implicare a FSB în otrăvirea politicianului Alexei Navalnîi sunt „neserioase” și „distractive”.

Citește și: Navalnîi susţine că FSB a încercat de cel puţin două ori să-l ucidă la ordinul lui Putin

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X