(VIDEO) Agricultorii au rămas fără soluții la revendicări: „Răbdarea noastră s-a terminat. Vom bloca Parlamentul, Guvernul, Vamele și Aeroportul”

Autor: , in Actualitate / Social / 18 decembrie, 2020, 16:20

Agricultorii nu cedează. Și astăzi, 18 decembrie, aceștia au ieșit din nou în stradă. Protestatarii își manifestă astfel nemulțumirea față de acțiunile autorităților, care refuză să le acorde acestora subvențiile pe care le solicită. Tot ei cer demisia ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju.

De menționat că Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) au anunțat că, în semn de solidaritate cu fermierii, astăzi, 18 decembrie, o coloană de autobuze/microbuze se va deplasa și va semnaliza în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Totodată și mai mulți reprezentanți ai sectorului HoReCa s-au alăturat manifestației.

16:30. Agricultorii spun că întrerup protestul până marți, 22 decembrie, ora 10:00. Unul dintre organizatorii manifestației amenință că de marți vor bloca Parlamentul, Guvernul, Vamele și Aeroportul, preciziând că o altă soluție nu dețin.

16:17. Socialistul Radu Mudreac nu s-a ținut de cuvânt. Agricultorilor le-a promis ieri, 17 decembrie, că va ieși în fața mulțimii și le va prezenta foia de parcurs privind soluționarea revendicărilor. Vicepreședintele Parlamentului Alexandr Slusari, în fața mulțimii: „Ieri socialiștii v-au mințit. Minciunile curg gârlă. Toți au fugit de la Parlament. Au văzut ce s-a întâmplat cu polițiștii și gazele lacrimogene, și vor să vă provoace la altercații. Cel mai probabil, legea bugetului deja a fost trimisă spre promulgare”.

15:55. „La moment, domnul Mudreac, nu răspunde la telefon. A spus că s-a expus față de colegi și nu mai vrea să participe la negocieri. Astfel, celelalte părți componente nu pot face nimic. O parte din legile votate la miezul nopții au fost promulgate, restul se vor promulga până la ora 17:00. Luni, ar trebui, să se convoace Biroul Permanent pentru stabilirea ședinței Parlamentului. Marți, de mic și până la mare, împreună cu toată țara să ne adunăm în PMAN”, a spus unul dintre organizatorii protestului agricultorilor.

15:54. Deocamdată, niciun deputat nu a ieșit în fața mulțimii să vorbească despre soluțiile găsite la revendicările pe care le-a solicitat agricultorii. Zeci de polițiști au înconjurat clădirea Parlamentului.

15:27. Fermierii au ajuns cu tractoarele până la scările Parlamentului, iar în fața acestora s-a format un cordon de polițiști.

15:15. Agricultorii protestează și în aceste clipe în fața Legislativului. Protestanții claxonează în continuu.

14:00. Protestatarii au luat o pauză, însă la întoarcere spun că așteaptă ca deputații să vină în fața mulțimii și să comunice soluțiile la revendicările pe care le-au solicitat.

Amintim că agricultorii au inițiat un nou val de proteste, fiind nemulțumiți față de acțiunile autorităților, care refuză să le acorde acestora subvențiile pe care le solicită. Joi, 17 decembrie, fermierii au negociat cu fracțiunile parlamentare. În rezultat, aceștia le-au oferit 24 de ore la dispoziție pentru a găsi soluții ca revendicărilor protestatarilor să fie îndeplinite.

Vezi și: Ultimatum de la agricultori: Aveți 24 de ore la dispoziție, dacă nu – noi o să recurgem la acțiuni mai dure

Totuși, organizatorii protestului agricultorilor revin în stradă vineri, 18 decembrie, ora 11:00. Urmează ca astăzi, până la ora 16:00, parlamentarii să vină în fața protestatarilor și să le satisfacă revendicările.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X