(UPDATE ) Alerta cu bombă la Judecătoria Buiucani, falsă: Ce riscă făptașul

Autor: , in Actualitate / Social / 18 decembrie, 2020, 17:40

(UPDATE 16:40) Urmare a verificării clădirii cât și adiacentul Judecătorii Chișinău sediul Buiucani, de către specialiștii din cadrul seviciului Bomteh, oarecare obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru „Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”. Ofițerii de investigație și urmărire penală a IP Buiucani, întreprind toate măsurile în identificarea persoanei care a făcut apelul cu atragerea la răspundere conform legislației în vigoare.

Conform legislației individul care a făcut apelul riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Știrea inițială

Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. La fața locului a venit grupa operativă a Poliției și specialiștii Bombtech care au încercuit zona. Informația a fost confirmată pentru Cotidianul.md de către ofițera de presă a Poliției Capitalei, Natalia Stati.

Potrivit informațiilor, apelul la 112 a fost făcut la ora 14:25, de o femeie care a spus că în clădirea Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, se află un obiect explozibil.

După apel, forţele de ordine au intervenit şi au început evacuarea tuturor persoanelor din instituţie. La moment, se fac verificări pentru a se stabili dacă există vreun obiect explozibil.

O altă alertă cu bombă la sediul Buiucani al Judecătoriei Chișinău a fost pe data de 23 noiembrie. Aceasta s-a dovedit a fi falsă.

Alerta cu bombă de la Judecătoria Buiucani s-a dovedit a fi una falsă. Poliția a inițiat un proces penal

De menționat că, potrivit Codului Penal, autorii alertelor false cu bombă riscă amendă de la 550 la 850 de unități convenționale (27.500 – 42.500 de lei), muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau până la doi ani de închisoare.

Anterior, municipalitatea a anunțat că, circa 45.000 de lei sunt cheltuiți pentru intervenție în cazul unei alerte false.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X