Au mai rămas 9 zile pentru a achita impozitului pe avere pentru anul 2020. Penalități pentru cei care nu plătesc în termenul stabilit

Autor: , in Actualitate / Social / 19 decembrie, 2020, 16:40

În acest an, termenul limită pentru achitarea impozitului pe avere este data de 28 decembrie 2020, dat fiind faptul că ziua de 25 decembrie este zi de odihnă. Precizarea a fost făcută de Serviciul Fiscal de Stat.

Impozitul pe avere se aplică asupra averii persoanelor fizice sub formă de bunuri imobiliare cu destinație locativă şi căsuțe de vacanță (cu excepția terenurilor) a căror totalitate întruneşte cumulativ următoarele condiții:

-valoarea estimată totală constituie 1,5 milioane lei şi mai mult și suprafața totală constituie 120 m2 şi mai mult.

Contribuabilii care au fost identificați la situația din 1 noiembrie 2020, în calitate de subiecți ai impunerii cu impozitul pe avere au fost informați prin intermediul avizelor de plată despre suma impozitului pe avere ce urmează a fi achitată.

În acest context, Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă contribuabilii să achite la buget suma impozitului pe avere pînă la 28 decembrie 2020.

Ompozitul pe avere poate fi achitat și on-line, prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay.

Menționăn că, în cazul în care impozitul pe avere nu va fi achitat pînă la 28 decembrie 2020, pentru fiecare zi de întârziere se va aplica majorarea de întârziere (penalitatea) în mărime de 0,0329 % per zi.

Pentru informații suplimentare, cetățenii pot suna la Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0 8000 1525.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *