Voronin explică de ce nu va participa la învestirea în funcție a Maiei Sandu, deși a fost invitat (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 19 decembrie, 2020, 14:23

Fostul președinte al Republicii Moldova și liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, a declarat că a fost invitat la ceremonia de învestitură în funcţie a Maiei Sandu, însă a decis să nu accepte invitaţia.

În cadrul unei emisiuni de la Rtr Moldova, Voronin a anunțat că i-a mulţumit Maiei Sandu pentru invitație, dar i-a explicat de ce nu poate să onoreze invitaţia de a merge la eveniment.

„Da, Maia Sandu m-a invitat la inaugurare. Invitația este destul de simpatică și este semnată personal de Maia Sandu. Am primit invitația acum două zile. I-am transmis și un răspuns. În legătură cu faptul că în 2016, repet, a fost violată Constituția și în mod sfidător a fost schimbat modul de alegere a președintelui, nu am participat nici la alegeri, nici la inaugurarea lui Dodon. În acest caz, am mulțumit Maiei Sandu pentru invitație și am spus că nu consider posibil și corect să merg la ceremonie”, a declarat Voronin.

Liderul comuniștilor a accentuat că nici pe Igor Dodon nu l-a recunoscut în calitate de şef de stat şi nici pe Maia Sandu nu o va recunoate. În opinia lui Voronin, ambii sunt preşedinţi neconstituţionali.

Amintim că ceremonia de învestire în funcţie a Maiei Sandu se va desfăşura pe 24 decembrie, la Palatul Republicii.

Vezi și: „Vor fi peste 240 de oameni”. Igor Dodon, invitat la ceremonia de învestire a Maiei Sandu (VIDEO)

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) a emis miercuri, 16 decembrie, o hotărâre prin care stabilește măsurile necesare pentru asigurarea condițiilor optime de siguranță epidemiologică în cadrul desfășurării ceremoniei de învestitură a președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. În document sunt stabilite normele admise, dar și recomandări.

Decizia CNESP privind ceremonia de învestire în funcție a Maiei Sandu: Cine nu va avea acces, normele stabilite și recomandări (DOC)

Răspunsul lui Voronin la subiectul invitației la ceremonia de învestire în funcție a Maiei Sandu poate fi urmărit la minutul 27 și 25 de secunde:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X