Autoritățile din R. Moldova vor emite o hotărâre cu privire la restricționarea călătoriilor din și spre Marea Britanie

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 21 decembrie, 2020, 13:32

Autoritățile din Republica Moldova urmează să emită luni, 21 decembrie, o hotărâre în contextul creșterii alarmante a numărului de noi cazuri de coronavirus, urmare a identificării unei noi tulpini a virusului Sars-Cov-2 în Marea Britanie.

Consiliera în comunicare a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat, a declarat pentru COTIDIANUL că astăzi va fi emisă o hotărâre cu privire la restricționarea călătoriilor din și spre Marea Britanie.

În contextul agravării situației epidemiologice la nivel regional, urmare a identificării unei noi tulpini a virusului Sars Cov 2 în Marea Britanie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) urmează să se convoace și să emită o Hotărâre pe parcursul zilei de astăzi, privind măsurile de restricție de călătorie dinspre/înspre Marea Britanie”, a precizat consiliera de la Sănătate, Cristina Stratulat.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat că studiază împreună cu oficialii britanici noua tulpină a coronavirusului din sud-estul Angliei, despre care se crede că este cu 70% mai contagioasă,

Noua tulpină de SARS-CoV-2 a determinat guvernul britanic să introducă de urgenţă măsuri de izolare pentru 16 milioane de locuitori din Londra şi sud-estul Angliei, constrânşi să renunţe la vizitele de Crăciun.

„Din păcate noua tulpină este în afara controlului. Trebuie să reluăm controlul şi singurul mod de a-l face este de a restricţiona contactele sociale”, a declarat ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock.

„Va fi greu să o ţinem sub control până când nu va fi implementat un vaccin”, a adăugat Matt Hancock, lăsând să se înţeleagă că restricţiile ar putea dura cel puţin „două luni”.

Numeroase ţări printre care Franţa, Germania, Italia, Ţările de Jos, Belgia, El Salvador, Iran şi altele au decis să suspende temporar zborurile sau deplasările dinspre teritoriul britanic, ca urmare a sentimentului de îngrijorare provocat de apariţia noii variante a coronavirusului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X