(DOC) Igor Dodon anunță că a promulgat Legea bugetului pentru anul 2021

Autor: , in Actualitate / Politic / 21 decembrie, 2020, 16:59

Pe ultima sută de metri de mandat, președintele în exercițiu Igor Dodon a anunțat că a semnat decretul de promulgare a Legii bugetului pentru anul 2021 și Legea cu privire la modificarea unor acte normative, adică politica bugetar fiscală și vamală.

De menționat că legea bugetului pentru anul viitor, dur criticată de opoziție, a fost votată la data de 16 decembrie, la miezul nopții de coaliția PSRM și Pentru Moldova, împreună cu Proiectul Politicii bugetar-fiscale și Bugetul asigurărilor sociale de stat.

Vezi și: Vot nocturn în Parlament: PSRM și Șor au aprobat proiectele bugetelor pentru anul 2021

Igor Dodon/facebook

Ulterior, președinta aleasă, Maia Sandu, a venit cu o reacție dură la cele întâmplate miercuri, 16 decembrie, în Legislativ, unde au fost aprobate Legile sus menționate.

„Legea bugetului, cea mai importantă lege a anului, este adoptată în grabă, cu încălcarea normelor, fără să se țină cont de nevoile oamenilor și ale țării – susținerea economiei, a sectorului medical, a agricultorilor afectați de secetă, a oamenilor care au rămas fără venituri din cauza crizei, a familiilor cu copii”, a comentat Sandu cele petrecute în Parlament.

De menționat că după o ședință maraton, la care au participat doar socialiștii, cei din Partidul ȘOR și transfugii de la Pro Moldova, sesiunea de toamnă iarnă a Parlamentului a fost închisă, iar legislatorii au intrat în vacanță.

Ședința, în cadrul căreia s-au votat la foc automat zeci de proiecte controversate, a durat până ora aproape de miezul nopții. În ultima oră, totul s-a produs în protestele câtorva reprezentanți ai opoziției, care au lipsit de la restul ședinței.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X