Noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie a fost confirmată și în Danemarca, Olanda și Australia

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 21 decembrie, 2020, 16:29

Noua tulpină de coronavirus identificată în Marea Britanie, despre care se crede că este mai contagioasă, a fost confirmată și în Danemarca, Olanda și Australia, informează The Independent.

Cunoscută sub numele de VUI-202012/01, mutația a forțat guvernul britanic să impună noi reguli stricte în perioada de Crăciun. Deși este cel mai proeminent în sud-estul și estul Angliei, virusul a fost găsit în toate părțile Regatului Unit, în afară de Irlanda de Nord. Această tulpină a fost confirmată și în Danemarca, Olanda și Australia.

Emmanuel Macron, președintele francez, și-a exprimat îngrijorarea că este „pe deplin posibil” ca tulpina de virus să se răspândească deja în Franța.

Un grup de reprezentați ai Uniunii Europene urmează să se întâlnească luni pentru a evalua amenințarea provocată de noua tulpină și a coordona un răspuns comun.

După descoperirea noii tulpini, multe state au interzis zborurile care vin din Marea Britanie, printre care Franța, Finlanda, Italia și Turcia. Totodată, și Republica Moldova, începând cu data de 23 decembrie 2020, orele 00:00, toate cursele aeriene de pasageri din și spre Marea Britanie vor fi suspendate.

Noua tulpină nu este considerată a fi mai periculoasă și nici rezistentă la vaccin, însă datele de până acum arată că este cu până la 70% mai contagioasă, iar această trăsătură ar fi legată de explozia de cazuri de COVID-19 din Marea Britanie.


Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății:

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
– Animalele de companie nu transmit coronavirus.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X