Se va prezenta sau nu la audieri Andrei Neguța: Răspunsul fostului ambasador în Fedearația Rusă

Autor: , in Actualitate / Politic / 21 decembrie, 2020, 20:37 Etichete: ,

După ce a fost citat în calitate de bănuit de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) prin intermediul Ministerului de Externe în dosarul anabolizantelor, fostul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguță, a declarat că cu siguranță se va prezenta la audieri.

Diplomatul a declarat pentru COTIDIANUL că fără nicio îndoială se va prezenta la audieri, însă a refuzat să comenteze scandalul creat, ce l-a costat și fotoliul de ambasador.

„Voi avea comentarii după sosirea la Chișinău și voi face cunoștință cu materialele anchetei”, ne-a comunicat Neguța.

Citește și: Ex-ambasadorul Andrei Neguța, audiat în calitate de bănuit în dosarul anabolizantelor. Încă o persoană, reținută

Amintim că Andrei Neguța a fost citat de PCCOCS prin intermediul Ministerului de Externe pentru a fi audiat în calitate de bănuit în dosarul anabolizantelor. Totodată, în acest caz a fost reținută încă o persoană, care, potrivit tv8.md, ar fi un tânăr apropiat fiului ex-ambasadorului Andrei Neguța, Kirill. Bărbatul ar fi ajutat la preluarea încărcăturii ilegale de către șoferul ambasadei. Aceeași sursă scrie că cutiile cu anabolizante au fost încărcate în microbuz ziua în amiaza mare.

Amintim că mai multe cutii cu anabolizante au fost depistate sâmbătă, 5 decembrie, în compartimentul pentru marfă al unui microbuz cu numere de înmatriculare arondate Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

Luni, 2 decembrie, șoferul microbuzului a fost pus sub învinuire, anunță Procuratura Generală (PG). Ulterior, ambasadorul în Federația Rusă Andrei Neguța a fost rechemat din funcție, iar în locula cestuia a fost numit socialistul Vladimir Golovatiuc.

Citește și: Decretele de rechemare a lui Neguța din funcția de ambasador în Rusia și de numire a lui Golovatiuc în loc, publicate în Monitorul Oficial

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X