Situația epidemiologică în penitenciarele din țară: Câți deținuți sunt infectați cu noul coronavirus

Autor: , in COVID-19 / Social / 21 decembrie, 2020, 14:40 Etichete: , , ,

80 de deținuți care își ispășesc pedepsele de privațiune de libertate în penitenciarele din țară sunt infectați cu noul coronavirus, nouă dintre care sunt internați la tratament, fiind diagnosticați cu forme mai complicate ale bolii, informează Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), în sinteza săptămânală. 

În prezent, în sistemul administrației penitenciare sunt următoarele date epidemiologice în legătură cu infecția COVID-19:

– Total testări – 255;

– Total deținuți confirmați – 80;

–  La tratament – 9;

În comunicat se menționează că de la începutul pandemiei nu a fost înregistrat niciun deces în rândurile deținuților. 

Totodată, numărul angajaților ANP testați pozitiv la infecția COVID-19 este de 276. Dintre aceștia, 28 sunt la tratament. 

Amintim că un angajat al ANP a decedat din cauza COVID-19, la data de 17 septembrie anul curent. Este vorba despre Anatol Craveț, 42 de ani, care activa în cadrul Secției resurse umane a penitenciarului nr.13 din Chișinău.

Potrivit ANP, săptămâna trecută (14-20 decembrie), în penitenciarele din țară a fost înregistrat un număr mediu zilnic de aproximativ 6.428 persoane, 93 au fost eliberate, 54 – reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X